Miljarden van EU voor opvang van vluchtelingen in Turkije

4
1

vluchtelingen-turkije

Turkije gaat de opvang in Turkse vluchtelingenkampen verbeteren en helpen de vluchtelingenstroom naar de EU in te dammen. In ruil daarvoor krijgt het land miljarden euro’s financiële steun. Dat is het voorlopige resultaat van gesprekken tussen de Europese Unie en de Turkse regering meldt de NOS. Volgens ingewijden heeft Turkije 3 miljard euro gevraagd, maar het moet nog wel blijken of dat het bedrag wordt. Er moet namelijk nog veel worden uitgewerkt meldt de zender.

Zo wil Turkije in ruil voor de maatregelen die ze gaat nemen, ook met de EU praten over het afschaffen van de visumplicht voor Turken die naar Europa willen reizen. Maar daar zijn niet alle EU landen blij mee. Sommige landen vrezen voor een intocht van Turken als die zonder beperking naar de EU mogen reizen.

In Turkije verblijven op dit moment 2 miljoen Syrische vluchtelingen. De meeste vluchtelingen komen Europa binnen via Turkije. “Wil je daar iets aan doen, dan moet je een deal sluiten met de Turken”, aldus NOS correspondent Gwen ter Horst in Brussel. Volgens haar is deze voorlopige overeenkomst over de opvang van vluchtelingen in Turkije is een belangrijke stap.[Foto: UNHCR]

4 REACTIES

  1. Visumplicht afschaffen met de Turken, hoe geweldig hopeloos is Europa dan.. Wat een paar duizend vluchtelingen kan doen…

    • Jij bent er dus voor om de visa niet te verstrekken en alleen een Turks paspoort?? Gewoon isoleren??
      Grow up man! Een paar duizend?? De ellende is beduidend groter Alie.

    • Hier ben ik het zeer mee eens. De visumplicht voor Turken had al veel eerder afgeschaft moeten worden. In mijn ogen een overbodige en achterhaalde regelgeving. Bovendien hebben niet-Turken er ook belang bij, want je mag verwachten dat (volgens het ‘wederkerigheidsbeginsel’) ook het Turkse visum wordt afgeschaft.

  2. Hier ben ik het zeer mee eens. De visumplicht voor Turken had al veel eerder afgeschaft moeten worden. In mijn ogen een overbodige en achterhaalde regelgeving. Bovendien hebben niet-Turken er ook belang bij, want je mag verwachten dat (volgens het ‘wederkerigheidsbeginsel’) ook het Turkse visum wordt afgeschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here