Cansu Kaya, 143e vrouw die dit jaar werd vermoord

0
26

150618150504_cansu_kaya_624x351_hurriyet.com_.tr_

Een 18-jarig meisje, Cansu Kaya, is dood gevonden in een kanaal nadat ze vermoord werd, ze was al drie dagen vermist in de Egeïsche provincie van Turkije, Mu?la. Ze werd dood gevonden op 17 juni in de Dalyan kanaal door haar zus Burcu Kaya, die was op zoek naar haar sinds 14 juni.

Kaya’s begrafenis werd gehouden in de stad nadat er een autopsie werd uitgevoerd, waarbij ook aanwijzingen van verkrachting werden gevonden. Haar lichaam werd gevonden zonder kleren en duikers zijn nog op zoek naar aanwijzingen in het kanaal. Kaya verbleef in een klein hotel in het toeristische plaatsje Dalyan, waar ze werkte als serveerster in een restaurant.
De gendarmerie heeft drie personen opgepakt, inclusief Kaya’s vriendje, voor verhoor.

Osman Kaya, de vader van de jonge slachtoffer eiste onmiddellijke straf voor degenen die schuldig bevonden.
‘Drie mensen worden momenteel ondervraagd. Ik wil degenen die dit hebben gedaan worden gevonden en onmiddellijk gestraft worden’, zei hij.

De gouverneur van Mu?la, Amir Çiçek, zei dat er een speciaal team is aangewezen voor de zaak. Het team is begonnen met beveiligingscamera’s te onderzoeken in de straten naar aanwijzingen.

Dit is slechts de laatste in een reeks van de gevallen van moorden van vrouwen in Turkije, en veel mensen namen aan de sociale media om de moord te veroordelen, eisen strengere straffen voor dergelijke misdrijven. De hashtag #cansukaya is uitgegroeid tot een wereldwijd Twitter trending topic sinds het nieuws van de misdaad brak.

Dir artikel is eerder verschenen op de Belgische website de jonge Turken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here