Akkoord Turkije en VS over trainen Syrische rebellen

1
1

RebellenDe Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over het trainen en bevoorraden van Syrische rebellen. Daarover is maanden onderhandeld meldt de NOS.

“Ik kan bevestigen dat we een overeenkomst hebben met Turkije”, zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. “Turkije wordt een van de regionale gastheren voor trainings- en bevoorradingsprojecten voor gematigde Syrische oppositionele groepen. Het akkoord zal binnenkort worden getekend.”

Hoe de training precies vorm krijgt, is niet bekendgemaakt. Mogelijk verzorgen de Turken de training en vermoedelijk zullen de Turkse veiligheidsdiensten de Syrische strijders eerst screenen aldus de NOS.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here