Demonstratie in Turkije tegen seksueel geweld tegen vrouwen

1

protest.studenteDuizenden vrouwen zijn gisteren de straat op gegaan in Turkije, om te demonstreren tegen seksueel geweld tegen vrouwen. Aanleiding is de brute ontvoering, mishandeling en moord op een 20-jarige eerstejaars psychologiestudente afgelopen vrijdag. Haar verbrande lichaam werd gevonden bij een riviertje in de havenstad Mersin.

In Mersin, Istanbul en Ankara gingen voornamelijk vrouwen de straat op. Ze willen dat het geweld tegen vrouwen stopt. Volgens lokale rapporten werden het afgelopen jaar driehonderd vrouwen door mannen vermoord en werden en minstens honderd verkracht.

De demonstranten nemen het premier Erdogan kwalijk dat hij niets aan het geweld tegen vrouwen doet aldus de NOS.

http://nos.nl/op3/artikel/2019417-turkse-vrouwen-woest-na-moord-studente.html

1 REACTIE

  1. Premier Erdogan… aldus NOS… jaja.
    De NOS weet uiteraard weer wiens schuld het allemaal is en weet alles tot in de puntjes te benoemen. Tot en met de juiste titel van dhr. Erdogan aan toe…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here