Turkije helpt Syrische Vluchtelingen

0

hospiEen ziekenhuis in de zijstraten van de drukke wijk Fatih in Istanbul is letterlijk en figuurlijk de redder in nood voor Syrische vluchtelingen. Door Turkse en Syrische donaties kan het ziekenhuis ongeveer 200 tot 300 vluchtelingen per dag helpen. Voor een afspraak betaal je 15 Turkse lira, omgerekend iets meer dan 5 euro. Met de inkomsten betaalt het ziekenhuis de kosten van de elektriciteit, huur en het salaris van de artsen.

Geregistreerde vluchtelingen hebben toegang tot het reguliere zorgsysteem, maar vaak vormen de taal en de medische kosten een barrière.
Er wordt geschat dat er ruim 300.000 Syrische vluchtelingen in Istanbul leven. Sommigen bij gezinnen, sommigen in gehuurde appartementen en anderen leven op straat. Zolang er in Syrie wordt gevochten, zal dit aantal blijven stijgen.

Bekijk de reportage:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here