Minister Koenders keurt Tweet Turkse diplomaat af

16
11

Koenders
Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) keurt het af dat een Turkse diplomaat het vertrek van de twee Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk uit de PvdA-fractie op Twitter heeft toegejuicht. Dat schrijft Nieuws.nl.

Naar aanleiding van het opstappen van Kuzu en Öztürk prees Mustafa Ünver hen. Ünver werkt op de Turkse ambassade in Den Haag en is verantwoordelijk voor ‘religieuze zaken’. “Ik wil de heer Tunahan Kuzu en meneer Selcuk Öztürk feliciteren met hun eerlijke en moedige standpunten”, schreef hij op Twitter.

unver

Koenders: “Iedereen mag Twitteren wat hij wil, maar dit is geen onderwerp waar Turkije iets mee te maken heeft. Het debat over het integratiebeleid is een Nederlandse aangelegenheid. Hier wordt het debat ook in volle openheid gevoerd. Dus dit is niet een zaak van Turkije. Het is een zaak van Nederland”.

16 REACTIES

 1. Wacht even hoor…
  ‘iedereen mag twitteren wat hij wil, maar dit is geen onderwerp waar Turkije iets mee te maken heeft.’
  .
  Mag iedereen nou twitteren wat hij wil of niet?
  .
  Wat is het toch waar Nederland (-se politici) zo bang voor zijn?
  Het is ook wel weer grappig en vleiend om te zien dat Turkije inmiddels een serieuze speler op het wereldtoneel is geworden, dat dwerg Nederland herhaaldelijk bang is voor het grote Turkije.
  Hadden wij ons dit allemaal voor kunnen stellen 20 jaar geleden?
  .
  Kennelijk voelt Koenders de behoefte om Turkije en haar representanten monddood te maken. Dus Koenders doet op het wereldtoneel bij zijn eigen tegenspelers nog eens dunnetjes over wat de PvdA in de 2e Kamer al op Kuzu en Öztürk toepaste.

 2. Laten we het eens omkeren. Eerder dit jaar zijn verschillende AKP-parlementsleden uit de fractie getreden om onafhankelijk door te gaan. Omdat ze verbonden waren aan de Gülenbeweging, al doet de reden er niet eens toe. Hoe had minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu gereageerd als een attaché van de Nederlandse ambassade hen felicitaties had gestuurd?

  • Edel,
   .
   Het zou de Nederlandse attaché of wie dan ook vrij staan om een steunbetuiging op persoonlijke titel uit te spreken, dan wel iemand te prijzen om zijn oprechte standpunt en correcte uitvoering van zijn taak.
   .
   Vergeet even niet dat de beide Nederlands-Turkse parlementsleden feitelijk uit de PvdA zijn gezet omdat ze hun taak als volksvertegenwoordiger op de zuiverst mogelijke manier wilden uitvoeren. Zowel deze mensen zijn integer, alsook de steunbetuiging van de Turkse attaché is op zijn plaats.
   .
   As dit, as dat…
   As is verbrande turf zeggen we in Amsterdam.
   As de Nederlandse attaché zou hebben gedaan wat jij schetst, dan zou er helemaal niks zijn gebeurd kan ik je zeggen. Erdogan lacht -terecht – om dat soort futuliteiten.
   Zou dat niet zo zijn, dan zou hij ook wel kruipen voor de EU. Maar dat gebeurd ook niet, dus wat laat jou denken da hij het zich ook maar iets aan zou trekken wat een Nederlandse attaché zou zeggen over iemand die vertrekt bij zijn partij?

 3. Peter zelfreflectie bestaat niet bij deze mensen. Grootgelijk dat men hier in Nederland geen Turkse bemoeienis wil. Met namre milli horus moet goed in de gaten worden gehouden en dat geld tegenwoordig ook voor diuanet aangezien dat ze marrionetten van Erdogan zijn. Ik erger mij wel hoe de twe e kamerleden steeds maar weer Turkse kamerleden worden genoemd. Nederlanders hebben het over hoe de Turken aan groepsvorming doen, zodra een Turk ergens alleen is( werk, school, uitgaansleven) Dan worst hij een mikpunt van spot. Vroegah weet ik nog hoe in de woordenboek Turk vies betekende. Ik heb vaal meegemaakt als een autochtoon van vies is dat ie dan Turk wordt genoemd. Onacceptabel. Pvda had beter moeten weten wat de twee kamerleden betreft. Maar ja stemmentrekkers zijn niet vies. In Afghanistan als Nederlandse soldaten op operatie gingen , noemden ze het Turkenjacht heb ik vernomen uit goede bronnen.

 4. Mijn punt is als je een Turk bent, ben je de lul in het buitenland maar ook in het land van herkomst. Ik ben een beetje afgedwaald, dat komt mede door de pro zwarte piet aanhangers die nu wild om zich heen slaan en alle buiyenlanders met name de moslims zwaar discrimineren. Alsof de Moslims zwarte piet willen afschaffen of zo. Om terug te komen op de integratie debat, milli gorus/ nationale visie( wie zijn visie?) Is de evenknie van de moslimbroederschap. Milli gorus is opgericht door Erbakan de mentor van Erdogan. Milli gorus heeft een dubbelle agenda en streeft naar wereld dominantie. Diyanet is destijds een noodzakelijke kwaad geweest opgericht door wijlen Ataturk. Hiermee probeerde hij extremisme in te dammen en de islam in Turkije in goede banen te leiden. Van diyanet werd gezegd dat de imams in nederland veelal geheime agenten waren die extremisme tijdig moesten spotten. Dit was eigenlijk niet goed dat een land als turkije geheime agenten moet hebben om zo de turken in het buitenland in de gaten te kunnen houden. Destijds vond ik het een noodzakelijke kwaad zodat extremisten in de gaten konden gehouden worden. Tegenwoordig valt diyanet onder de akp dus is het een verlengde van de milli gorus geworden. Zolang nederland zelf niet goede seculiere imams kan opleiden zullen deze organisaties ons blijven infiltreren. Wat integratie van de Turken betreft, zowel Nederland als de Turken hebben jarenlang gedacht dat de Turken zouden terugkeren naar de land van herkomst. De Turken van Nederland hebben vele kapitalen daarom in hun land van herkomst geinvesteerd. De band met Turkije was is enorm sterk, als de Turken in Nederland hun dienstplicht in turkije afkopen( smeergeld). Dan kunnen ze fluiten naar de bezittingen en kapitalen die hun ouders in Turkije hebben gestoken. Kortom Turkije chanteert zijn eigen mensen. Er moeten van afkomst Turkse politici opstaan in Nederland die zich hier tegen te durven uitspreken maar ik vrees het van niet. Ze willen het niet of durven het niet omdat hierdoor reprimandes zullen volgen in de land van herkomst. Ik vind minister Asscher een wijze man en vind dat hij werkelijk wat voor de Turkse nederlanders probeert te doen . Hij wil dat wij participeren in de Nederlandae maatschappij en geaccepteerd worden . Ik keur de coalitie met de vvd af en vind dat de Pvda zelf ook een Neoliberaal partij is geworden. Wat ze in de tijden van paars hebben gedaan is veelal het afbreken van de verzorgingsstaat en het privatiseren van staatsbedrijven wat Neserland niet veel goeds heeft gebracht naar mijn mening. Staats gestuurde vrije markt economie daar moeten wij naar toe terug gaan. Helaas hierdoor zullen vele politici hun steekpenningen mislopen. BRENG SOCIAAL DEMOCRATIE TERUG!!!

  • Ben jij een Turk?…volgens mij ben jij in de war kerel!

   Diyanet en Milligorus zijn ok, Gulenbeweging is de storende factor en dient bestreden te worden zowel binnen Turkije als buiten Turkije. Fethullah Gulen is een bedrieger die zich voordoet als Hoca. Wil je de ware Fethullah Gulen kennen kijk dan naar de serie ” Kertenkele” op ATV. Fethullah is eigenlijk vergelijkbaar met die neppe- Hoca in de serie maar dan veel gevaarlijker! Nederland moet snel actie ondernemen en Gulen-beweging met spoed uitroeien!!

   • Heb mij in het verleden ook uitgesproken tegen de gulenbeweging.Die zijn inderdaadook geen haar beter dan jullie Maho. Ik was ze vergeten op te noemen, bedankt voor je positieve aanvulling.

  • Integreren doe je niet door net als de Marokkanen te verkazen, omdat je een gebrek aan eigen identiteit hebt.
   Echte integratie in een multi-culturele samenleving betekent dat je je eigen culturele achtergrond in ere houdt, zonder de lokale bevolking ermee te storen. Díe onderdelen van je eigen identiteit die een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving in het gastland wendt je aan om jezelf op een positieve manier te profileren en je eigen plek te verwerven.
   .
   Het feit dat Turken na Chinezen intussen procentueel de meeste zelfstandig ondernemers voortbrengt is zo’n positief aspect. Een ondernemer verdient zijn eigen geld, en als hij succesvol is betaalt hij belasting over zijn winst en zorgt hij voor werkgelegenheid. Wanneer je door je 100% in te zetten zo’n soort bijdrage levert, dan wordt dat vanzelf gezien, gewaardeerd en krijg je het respect waarnaar je op zoek bent.
   .
   Wanneer jij perfect Nederlands spreekt en je Nederlandse buren gezellig couscous brengt en samen met hen voor de buis kaasblokjes met augurken zit te eten tijdens Nederland – Letland, maar ondertussen 8 kinderen eruit poept, waardoor je ze niet allemaal de aandacht kunt geven die ze nodig hebben, ondanks dat je een bijstand uitkering hebt en de hele dag in het winkelcentrum rondhangt, dan ga je als nog niet gerespecteerd worden in Nederland.
   .
   Kortom, integratie staat niet synoniem aan het opzeggen en achterlaten van je eigen identiteit. Volgens Asscher is dat wel zo, althans dat zou hij en de PvdA het liefste zien.
   En jij vind hem een ‘wijze man’?
   .
   En dit is exact de reden waarom Turken vandaag de dag eigenlijk niet meer thuis horen bij de PvdA, maar meer bij het CDA en bij de VVD.
   .
   Marokkanen daarentegen horen nog altijd wel thuis bij de PvdA. Meer dan Turken zitten zij in een uitkering situatie of zijn zij laaggeschoolde werknemers. Daarnaast zijn zij meer geneigd volledig te integreren op de Asscher-manier vanwege gebrek aan eigen cultuur-historisch besef en identiteit.
   .
   Dat gaat bij Turken niet werken.
   En wie is Asscher om ons dat op te willen leggen?
   Wij hebben Asscher niet nodig om waar ook ter wereld te overleven. Wij redden onszelf wel. En Asscher weet als geen ander dat wij Turken gesteund worden door onze regering. De kwestie Yunus ligt nog vers in zijn herinnering toen hij op de vingers werd getikt door Ankara omdat Jeugdzorg zijn taak niet goed uitvoerde.
   Zo beschouwd zou je zelfs kunnen stellen dat de huidige kwestie een oneigenlijk argument voor Asscher is om zijn revenge te halen vanwege de zaak Yunus.
   .
   Nee, wijze man hoor die Asscher…!

   • Over wijs gesproken? We kunnen jouw aandeel in foute praatjes niet als “wijs” betitelen. Trek dat foute racistische pak nu maar eens uit joh want respect verdien je niet door veel geld te verdienen maar door een juiste attitude te hanteren. Eén vanuit een menselijk standpunt waarbij respect voor de ander (Ook de Marokkanen!!) getoond wordt en niet te pas en te onpas de ander schofferen zoals jij met graagte laat zien.
    En nu de basale vraag: waarom zit jij in godsnaam in Amsterdam als je zo’n grote hekel aan de Nederlanders cq Westerlingen hebt. Onbegrijpelijk tenzij je een opportunist bent.

    • @Sam,
     .
     Ten eerste: Ja, ik ben een enorme opportunist. Geef ik toe.
     .
     Ten tweede, de kwalificering die ik Marokkanen toedichtte heb ik niet zelf bedacht. Zoek even op internet naar integratieonderzoeken over minderheden in Nederland en je zult overeenkomstige resultaten vinden. daar kan ik niks aan doen, het is gewoon zo. Daar is niets denigrerends aan.
     Het is hetzelfde als dat ik zou zeggen dat mensen uit Wassenaar nu eenmaal dichter bij de VVD staan dan bij een andere partij. In jouw oren klinkt dit dan ook als discriminatie of disrespect, neem ik aan?
     .
     Ik weet intussen wel dat je een politiek correcte Groen-linkser bent.
     Maar mocht je het willen weten, in de échte wereld dwingt het verdienen van (veel) geld toch wel degelijk een zekere mate van respect af.
     Niet jouw cup of tea natuurlijk, dat geld verdienen, belastingen betalen en een werkelijke bijdrage aan de samenleving leveren, maar jouw visie strookt toch niet helemaal met de werkelijkheid.

     • @Sam
      .
      Hoe kom je er toch bij dat ik in Amsterdam zou wonen? Dat heb je nu al een paar keer herhaaldelijk benadrukt, alleen heb ik dat nooit gezegd.
      Hoe komt het toch dat jij in het algemeen andere dingen leest dan anderen schrijven?
      .
      Ik bevestigde een opportunist te zijn. Ik heb niet bevestigd een hekel te hebben aan Nederlanders. Heb ik ook niet, integendeel.
      Weer zo’n punt waar je hallucineert.
      .
      Wat je bedoelt met ‘om de hete brei heen’ ontgaat me.

  • Doe geen moeite om je foutjes te corrigeren. Niemand leest jouw teksten zo aandachtig door dat het ze ook maar opvalt als er een fout in staat.
   Jouw teksten blijven hoe dan ook fout, zelfs als je jezelf tegenspreekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here