Militaire operaties van Turkije in Irak en Syrië

23
8

tegenISHet Turkse parlement overweegt de regering toestemming te geven voor grensoverschrijdende militaire operaties in Irak en Syrië. Als het wetsvoorstel vandaag wordt aangenomen kunnen ook andere landen vanaf Turks grondgebied operaties lanceren. Dat meldt De Volkskrant.

Het parlement keurde eerder al operaties tegen Koerdische separatisten in Irak en Syrië goed. Volgens de krant draait het huidige voorstel echter om aanvallen op strijders van terreurbeweging Islamitische Staat. De beweging heeft grote stukken grondgebied in Irak en Syrië in handen. Delen daarvan liggen vlakbij de Turkse grens.

De spanningen aan de Turks-Syrische grens liepen deze week op. Turkije heeft bij de grens met Syrië de veiligheidsmaatregelen aangescherpt:

23 REACTIES

  • Leg dat eens nader uit, o helder licht.
   En waarom benadruk je de AK Partij in dit verband? Alsof een iedere andere regering anders zou hebben besloten. De AK regering is niet de enige en al helemaal niet de eerste regering die besluit in te grijpen in Irak / Syrië.

   • Waarom ik dit de AK partij toeschrijf moeten we terug naar hoe Isis is ontstaan.We weten toch allemaal dat Erdog Assad weg wil hebben , waarom weet ik niet . Assad volgens mij 1 van de beschaafste arabische leiders .de situatie in Turkije geeft maar weer eens helder weer dat Religieus georienteerde regeringen de deomocratie ondermijnen. Ik ben sceptisch ; met RTE als president die zich zelf boven het parlement stelt en Davutoglu als zwakke puppit heeft neergezet.
    Deze gasten hebben geen plan , ze veranderen om de havenklap van mening en beslissing.

    • Ik dacht al dat je met zo’n zwak onsamenhangend verhaal zou komen (zelf geef je ook al aan dat je het antwoord op je eigen vraag niet weet), en daarom vroeg ik je er ook naar.
     .
     ‘Waarom ik dit de AK partij toeschrijf moeten we terug naar hoe Isis is ontstaan.’
     Waarde vriend, ISIS is niet ontstaan door de AKP, Erdogan of Davutoglu. ISIS heeft kunnen ontstaan doordat het Vrije Syrische Leger in opstand is gekomen tegen hun eigen dictator Assad. Hoe kom je in vredesnaam aan het waanbeeld dat Assad een democratisch leider zou zijn? Ga jij nog even de geschiedenisboeken lezen ja.
     Maar goed, doordat het Vrije Syrische leger in opstand kwam, ontstond er in Noord-Syrië een gebied dat niet meer door de sterke hand van de dictator werd geregeerd. Net zoals in Noord-Irak de sterke hand van Saddam Hoessein een paar jaar geleden door de VS werd weggenomen.
     In die leegte stond ISIS op en deed wat het heeft gedaan.
     Dat heeft niets met de AKP te maken. Zij hebben destijds voordat ISIS bestond toevallig stelling genomen aan de kant van het Vrije Syrische Leger tegen Assad, net zoals heel veel landen in de wereld trouwens. Ook niet- islamitische landen hebben dat massaal gedaan.
     .
     Je uitspraak ‘de situatie in Turkije geeft maar weer eens helder weer dat Religieus georienteerde regeringen de deomocratie (in Syrië?, red.) ondermijnen’ slaat om een aantal redenen dus nergens op. In Syrië was geen democratie, en religieuze regeringen hadden geen patent op het steunen van de Syrische Opstandelingen.
     Stelling overruled.
     .
     De AKP zou geen plan hebben en steeds van standpunt wisselen?
     Ook weer onzin. Ze waren tegen Assad en dat zijn ze nog steeds. Ook is de AKP nog nooit openlijk vóór ISIS geweest. Het feit dat ze nu ISIS willen gaan bestrijden betekent niet dat ze ineens vóór Assad zijn. Hopelijk kun je begrijpen dat je ook tegen 2 partijen tegelijk kunt zijn?
     Ook dit standpunt is overruled.

     • Mijn reaktie is weliswaar niet chronologisch, maar daar heb ik eerlijk gezegd ook geen zin in. maar toch even een reaktie : Ik kan je een link geven van hoe rte waarin elke dag wat anders zegt, maar die ken je vast zelf ook. daarnaast iig van Libie waren ze vooral tegen ,maar toen ze wakker werden gemaakt door Frankrijk en Engeland wisten ze niet snel hoe ze voor moesten zijn. Maar toen waren ze al te laat , de Fransen en Engelsen hebben zelfs Turkse belangen overgenomen. overruled

      Ik doelde op Syrie met religieus georienteerd. In Syrie was dat niet het geval nu en in Turkije wel.Als je vrije verkiezingen in Arabische landen toestaat krijg je Iraanse toestanden , dus beter een moderne stabiele alleen heerser.De AK ilsizlar zijn tegen ja , maar waar zijn ze dan voor. ZE hebben er een zooitje van gemaakt(de wegen zijn mooi) en nu mag onze mehmetcik dit opknappen , what an idiots petrol bari olsa o da yok !

     • Bla bla bla ga sprookjes schrijven joh praatjesmakers. Moet je nou altijd het laatste woord hebben hanzo? Wat kan jij uit je nek lullen zeg Mensen hier te schofferen . Zelfs je mede Akp boeren hoeven je niet omdat je een Koerd bent. Ga jij nou maar terug naar je pkk hup hup. Akp hoeft je niet ze lachen je in je gezicht.

     • Laatste woord dekzwabber wannabe Isis maar tegelijkertijd peshmerga aanhanger. Dillema dillema dillema

     • Smyrna,
      Als je inhoudelijk verder niks te melden hebt, loop dan hier niet de harde schijf te vervuilen met je gescheld.

     • Bliksemnicht schrijft:
      .
      ‘Mijn reaktie is weliswaar niet chronologisch, maar daar heb ik eerlijk gezegd ook geen zin in’.
      .
      Wat meer respect tonen voor je lezers die zich door je onbegrijpelijke en onduidelijke teksten proberen te wosrtelen zou wel op zijn plaats zijn.
      .
      Waarom schrijf je hier nog teksten als je ze later compleet moet rectificeren? Schrijf ze liever in 1 keer goed.
      .
      Waar zijn ze (de AKP) dan vóór vraag je? Waarna je zonder een antwoord af te wachten er snel overheen lult door te stellen ‘nu mag het leger het oplossen’.
      Het 1 heeft compleet niets met het ander te maken, je blijft wartaal uitslaan.
      .
      Om je eerste vraag te beantwoorden: Ze waren vóór het Vrije Syrische Leger dat tegen Assad vocht. Hier is vandaag de dag weinig meer van over, juist omdat niemand hen voldoende actief steunde, zelfs de AKP-regering niet.
      .
      Jouw Mehmetcik heeft daar destijds ook geen poot uitgestoken. En ook nu hoeven zij nou niet bepaald Alarmfase Rood uit te roepen om de strijdende partijen aan de andere kant van de grens in toom te houden. 15 tanks en 400 man troepen houdt een beetje de wacht langs de grens, that’s it. En die waren daar toch al en zaten sinds enkele jaren uit hun neus te vreten sinds de strijd met de PKK is beëindigd, dus voor hun is het een welkome afwisseling van het saaie leventje aldaar.
      .
      Jij als Capulcu zou wel graag willen dat je favoriete legertje weer een hoofdrol zou krijgen in deze kwestie, want dan kun je met je legermaatjes weer de Staatskas leegzuigen zoals je decennialang hebt gedaan.
      Jammer voor jou, de hoofdrol is hier weggelegd voor organisaties als de UNHCR, Kizilay en Rode Kruis etc. om de vele burgervluchtelingen op te vangen.
      .
      En ja Smyrna, inderdaad moet ik altijd het laatste woord hebben, want ik heb tenminste een woord. En dan bedoel ik geen scheldwoord, waar jij in grossiert (en wat ook de reden is waarom jij nooit het laatste woord zult hebben).

 1. CHP en HDP hebben aangeven dat ze IS steunen door zich te verzetten tegen de wetsvoorstel die het mogelijk maakt om tegen IS in actie te komen. Al enige tijd beschuldigde oppositie leider Kilicdaroglu de regering voor het steunen van IS terroristen. Nu zien wij precies waar de steun voor IS ligt namelijk : Kemal terrorist-oglu!!

  • Maho jij blinde schaap, AKP steunt Isis al 3 jaar. Turkije word met goedkeuring van Erdohain en zijn slaafje Davutoglu als basis gebruikt voor terroristen om in Syrie en Irak te vechten!!

  • Over niet serieus genomen worden gesproken. Jij LULT echt uit je nek !
   Esek derin sokmus herhalde..beynine vurmus

   • Ja, origineel schelden kun je wel gelukkig…
    Als je het vaak doet, dan kun je van tijd tot tijd ook leuke nieuwe scheldwoorden eruit gooien. Altijd maar het zelfde schelden is immers ook niet leuk meer na een tijdje…

 2. De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft zich bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan geëxcuseerd voor zijn eerdere verklaringen dat Ankara en andere VS-bondgenoten de jihadistische groeperingen in Syrië hebben gefinancierd en bewapend. Ook Verenigde Arabische Emiraten wil uitleg over die uitspraken.

  Fadime slaap lekker door, eigenwijze ongedierte!

  • Soms een excuusje na een paar rake klappen kan geen kwaad , zoals Israelis gedaan hebben. Biden heeft natuurlijk zijn mond voorbij gepraat hiermee riskeert hij natuurlijk de steun van een belangrijke bondgenoot tegen Isis , hierom een excuusje . Jullie zien dit natuurlijk als een hele grote triomf .. als ik jou was zou ik toeterend de straat op gaan.

   • En als ik jou was zou ik nu snel weer een of andere complottheorie gaan bedenken waarom de waarheid toch weer niet de waarheid is en dat rondtoeteren op jullie favoriete medium Twitter of Facebook. En vergeet Halk TV niet.

    • Ik vind jullie juist zo sterk met complot theorien eerlijk gezegd. zoals ergenekon , gulen, 27december, politie arrestaties etc. etc..

 3. Joe Biden heeft inderdaad zijn excuses aangeboden, maar hij heeft niet zijn woorden teruggenomen!! Joe Biden heeft in zijn toespraak geformuleerd dat door wanbeleid van AKP en Arab bondgenoten richting Syrie, onbedoeld(?) o.a. ISIS heeft kunnen ontstaan. Iedereen weet dat AKP samen met zijn pedo maatjes uit de Golf staten letterlijk alles doen om Assad ten val te brengen. Joe Biden moest zich verontschuldigen voor het vertellen van de waarheid. Dit valt onder de Turkse gezegden Dogru Soyleyeni Dokuz AKP Koyden Kovarlar :-p

  • Dat wanbeleid waar jij het over hebt, o leeghoofdige Fadime, is hoofdzakelijk gevoerd en veroorzaakt door de VS (Bush)zelf door Irak onder valse voorwendselen binnen te trekken en daarmee een anarchistisch gebied in Noord-Irak te creëren.
   Dat is de enige reden waarom Biden zijn toon heeft moeten matigen. Hoe de AKP en de Golfstaten daar later mee om zijn gegaan zijn verder symptomen van de ziekte die de VS heeft gezaaid.

    • Wat bedoel je hier nu weer precies mee? Wie is die dokter dan volgens jou? En wie de boer?
     .
     Man, wat ben je toch een expert in het vernaggelen van een beeldspraak.
     En nee, je bent ook al niet grappig.

 4. De bewering dat AKP om de haverklap van mening veranderd een geen plannen heeft is onwaar. Deze bewering past beter bij Cahiller ve Hovardalar Partisi CHP onder leiding van Kemal Esekoglu. Ze zijn net zo erg als de opstandige koerden die niet eens fatsoenlijk kunnen protesteren. Ze zijn zich niet van bewust hoeveel schade ze aan Turkije brengen door de leugens van de westerse en Amerikaanse media te geloven. Wordt waker anti-AKP sukkels, de vijand doet zich voor als vriend/bondgenoot en zet met zijn gemene plannen de moslim wereld tegen elkaar op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here