Zaterdag 120 mensen opgepakt, zondag weer rustig in Istanbul

7

protestrustigBij de protesten in Istanbul tegen de Turkse regering zijn zeker 120 mensen opgepakt. Volgens de Turkse politie zijn vier agenten gewond geraakt bij het protest. Ook op andere plaatsen in Turkije, waaronder in de hoofdstad Ankara en in de zuidelijke stad Adana, is gisteren gedemonstreerd. Het is echter niet duidelijk of ook daar mensen zijn opgepakt meldt de NOS.

Na de protesten is de rust zondagochtend teruggekeerd. Het Taksimplein en het aangrenzende Gezipark zijn weer vrij toegankelijk. Door de onrust was het openbare leven gistermiddag ontregeld. Zo reed de metro niet en konden mensen niet meer met de boot van het Aziatische deel van Istanbul naar het Europese.

Volgens mediaberichten waren er maar liefst 25.000 agenten op de been, met 50 waterkanonnen.(FOTO: Marc Guillet @Turkeyreport)

7 REACTIES

 1. Nu hebben de figuren als Alp en stratenmaker voor mij alle respect verloren indien zij geen begrip hebben voor de vredelievende demonstranten en geweld blijven promoten. Bij voorbaat kan ik u allen zeggen dat zij onverdroten fascistisch blijven reageren. Amnestie international heeft ongelijk zullen ze zeggen. Voor mij einde discussie dan met beide knapen. Tenzij……. ,

  • NB Uiteraard weet ik dat zij geen respect voor mij hebben en datgene wat ik voor hen zou hebben zou dan echt verloren gaan. Het is maar wat je wenst toch?

 2. Kom kom sinaasappel niet gelijk boos worden,
  ik vind de berichtgeving niet echt belangrijk en zin vol jij wel?

 3. wim
  Geplaatst op 3 juni 2014 om 8:58 am uur.

  jou=JOU hahaha:)

  En dit was JOU tekst van vorige bericht.
  hahahhahahahaha
  LOMPERD!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here