Weer demonstratie in Istanbul

10
3

politie.heldenDe politie in Istanbul heeft woensdagavond met waterkanonnen een demonstratie van enkele honderden mensen bij het Taksimplein uiteen gejaagd. Dat meldt NU.nl. De menigte had zich verzameld uit protest tegen het politiegeweld bij eerdere demonstraties. Een jongen zou nog steeds in coma liggen nadat hij geraakt was door een traangasgranaat afkomstig van de politie.

De protestgolf is de laatste weken tot stilstand gekomen. Alleen in Istanbul en Ankara zijn er soms nog kleinere demonstraties.

10 REACTIES

 1. Wanneer houden ze nou op met demonstreren, kom op alstublieft. Nu moet men toch begrijpen dat er partijen/instanties/landen hier achter zitten. Zie Egypte! Accepteer gewoon dat ze 50% van de rechten hebben en uiteraard meer macht.
  In Nederland gaan de accijnzen voor alcohol vanaf 1 januari 2014 omhoog, ben benieuwd hoeveel Nederlandse maten van mij zullen demonstreren! Nee, als het in Turkije gebeurt dan is het zus zo, dit, dat maar in Europa is alles normaal! 96% mensen zijn moslim van Turkije, dus begrijp de consequenties ok├ę.

 2. Sinds wanneer is 50% een meerderheid? Jij hebt echt geen verstand v percentages he.. Volgens mij begrijp jij wel meer niet. Hoezo begin je opeens over de nieuwe wet omtrent alcohol verkoop? Daar gaat dit artikel niet over, moeilijk he begrijpend lezen?? ­čÖé

  • Als ieder onderdeel onderbouwd uit leugens en smaad gescheiden behandeld word mist men het grote plaatje!
   .
   Simpel voorbeeldje.. Je hebt het over de meerderheid.. 50 % is inderdaad geen meerderheid tenzij je 100 % verdeeld over 4 en daar 1 van geniet van de 50 %.. Dan heeft deze 1 de meerderheid van die overige 3..
   .
   Die nieuwe wet omtrent alcohol fabeltje is net als al het overige 99% wat vanuit het westen richting het midden oosten maar met 1 doel gericht staat…
   Het uitschakelen van de concurrent!
   ..
   Dus zolang je weigert het grote plaatje te zien kun je inderdaad niet het geheel begrijpen..

 3. @ FATIH: ze hebben geen 50% van de rechten, ze hebben iets minder dan 50% van de stemmen en dat is heel wat anders. Kijk en dat machtsgevoel dat jij hier ook te berde brengt is nu net waar de protesten om gaan. In de polls loopt de AntieKe Partij (AKP) terug tot zo’n 40% en dat wordt nog wel minder. De Turkse economie dendert terug en de TL (Lira) zakt als een gek weg in het moeras. De Turkse Staatsbank heeft bijna geen dollars meer in reserve en de meeste staatsbedrijven zijn al verkocht. Kijk en dat gaat de AKP (met Erdogan) heel veel stemmen kosten. Uiteraard gaat de AKP deze winter weer gratis steenkool schenken, zoals ze onlangs nog honderden airco’s gratis uitdeelden. Allemaal betaalt uit de zak van de Turkse belastingbetaler. Stemmen kopen levert d├ę facto nu eenmaal geen democratie op, dat riekt eerder naar dictatuur. Om dat te snappen moet je toch ff verder kijken dan je neus lang is. Ik ben er van overtuigd dat je dat gaat lukken, tenminste als je de juiste informatie tot je neemt.
  Oh ja, de alcoholprijzen in Turkije zijn de laatste vier jaar verviervoudigd en alcohol is nu dubbel zo duur als in Nederland. Dat beetje extra belastinggeld kunnen we nog wel betalen hier ­čÖé

 4. waarom liegen zoveel mensen over AKP? ze snappen er niets van en praten alsof ze alles weten. wat nou dat lira in moeras verkeerd wat nou steenkool blabla… 1 ding is zeker en dat is dat Turkije 10 jaar terug een zwaar crisis arm land was waar de seculaire machthebbers miljoenen in hun eigen zak hebben gestoken en na de komst van erdogan alles is opgebloeid.. ik zeg OPROTTEN met die anti-akp idioten met hun achterlijke leugens… het zijn net ratten die gestuurd worden door westerlingen die niet kunnen hebben dat zij naar de tering zijn met hun economie en Turkije graag mee willen sleuren

 5. @Zim en zeker Rizedeyim,

  als jullie niks beters te vertellen hebben ga dan a.u.b. uit nederland en ga naar je ayatollah in ankara.

  Rizedeyim,

  duidelijk dat zwarte zee het achterlijkste deel van turkije is. Grootste deel van de stemmers van de AKP komt daar vandaan. Misschien is het iets om het stukje berg met strand en wat theeplanten af te graven en een aparte staat te maken ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here