Ophef in Turkije over uitspraak advocaat m.b.t. zwangere vrouwen

6
8

zwangerIn Turkije is grote ophef ontstaan over de uitspraken van de Turkse advocaat Ömer Tugrul, die zei dat hij het schaamteloos vond dat zwangere vrouwen zich in het openbaar durven te vertonen. De advocaat, die bekend staat als een aanhanger van een erg conservatieve stroming binnen de Islam, deed zijn uitspraak op televisiezender TRT meldt Dagblad Trouw.

Volgens de krant zijn met name de reacties op sociale media heel fel. Activisten riepen op om de straat op te gaan. Mannen en vrouwen moeten kussens op hun buik dragen als protest tegen de woorden van Inançer. Lees het uitgebreid artikel op Trouw.nl.

6 REACTIES

 1. Hij moet zich schamen voor zijn eigen buik. Waar bemoeit hij zich mee. Het is juist iets om trots op te zijn. Wat Een kleine bekrompen geest zeg.

 2. Eigenlijk moet de Turkse overheid dit soort mensen ook opsluiten met zulke radicale gedachten. Puur uit voorzorg.

 3. er zijn er velen die zo denken in Turkije. Het enige ‘goede’ aan het huidige politieke klimaat in Turkije is dat het een polarisering betreft waarin conservatieve mensen hun ware aard laten zien en steeds meer mensen die voorheen ‘stil’ waren steeds meer het gevoel hebben hiertegen te moeten ageren…

  hoe mensen het ook willen ontkennen. Wat begon met een parkje, gedragen door homoactivisten, kunstenaars, jongeren, werd meer en meer gesteund door koerden, linkse mensen, republikeinen, nationalisten en milieuactivisten etc etc…steeds meer groepen zagen en zien in dat men ondanks de grote onderlinge verschillen wel een gemene deler lijken te hebben. hun afkeer tegen alweer een van bovenaf opgelegde moraal…

  was het eerst militaristisch, kemalistisch, dezelfde moraal van ‘voor het volk ondanks het volk’ lijkt te zijn ingeruild voor zogenaamnde volkswaarden met een islamitisch tintje en een nationalistisch sentiment van conservatieve paternalisten!

  het verschil nu is dat er een hele grote groep jongeren,. voorheen nooit in contact met elkaar, op voor Turkije unieke wijze hun ongenoegen laat zien…

  dit is wat velen nog steeds niet willen zien of accepteren…

  Turkije en Turken zijn veranderd. niet te vergelijken met 20 jaar geleden. laat staan 40 jaar geleden…

  een hele nieuwe generatie met een hele andere taal en de wens om veel internationaler, vrijer en creatiever te leven laat zih steeds meer horen…

  en dus ook oude fossielen, zoals deze conservatieve advocaat!

 4. Ik vind dat iedereen wel zijn mening mag geven
  Zolang die mensen het anderen gaan opdringen
  Daarom leven we in een vrij land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here