Taksimplein in Istanbul hermetisch afgesloten

16
9

pleinIn Istanbul heeft de politie het Taksimplein en Gezipark hermetisch afgesloten van de buitenwereld. De Turkse autoriteiten willen voorkomen dat demonstranten opnieuw het plein en het park bezetten meldt de NOS.

Afgelopen nacht was het nog steeds onrustig rondom het gebied. Gisteravond werden het plein en het park ontruimd door de oproerpolitie. Daarop braken er in de buurt van het plein zware schermutselingen uit tussen de politie en demonstranten.

Ook elders was het onrustig. Toen bekend werd dat de politie met harde hand een eind had gemaakt aan de bezetting van het plein en het park, gingen vannacht duizenden mensen elders in de Turkse stad de straat op. Zelfs aan de overkant van de Bosporus, in het Aziatische deel van Istanbul, ontstonden protesten.

Dit weekend stelde premier Erdogan de demonstranten een ultimatum. Hij riep ze op uiterlijk zondag het Taksimplein te verlaten.

16 REACTIES

 1. Soms moet je mensen een leven lang opsluiten..
  Soms moet je mensen vast binden..
  Soms moet je je tanden laten zien..
  Soms moet je iemand doden..
  Soms moet je mensen weg stampen..
  ..
  Allemaal opties die niet horen in de perfecte maatschappij..
  Maar helaas soms wel noodzakelijk!

 2. Peter nu weet ik zeker dat jij een persoon bent,of je nou journalist bent,of weet ik veel wie of wat je bent,met welke bewijzen,meningen wat dan ook je komt,k heb je door,over de meetingingen van akp laat je niks zien,hoe vol de straten zijn van akp liefhebbers,de leeuwen van anatolia zijn niet dom gap laat dat duidelijk zijn,k hoop echt dat jij ook in de gaten wordt gehouden!!!!!

   • Wel duidelijk wie uit de bergen komt. En jij vertegenwoordigd de AKP zeker.

    Wie aan de macht komt is niet belangrijk, AKP BDP CHP, mits men fatsoenlijk regeert. Als we naar de afgelopen maand kijken, kan men dat van Tayyip niet zeggen. Stel dat alle negatieve beweringen jegens hem onjuist zijn, stel dat hij nooit fouten heeft gemaakt. Dan nog is het beschamend hoe hij met zijn eigen volk is omgegaan gedurende de demonstraties. Dat alleen is voldoende om zijn fatsoen zeker in twijfel te stellen, en vraagt om kritiek,

    Spijtig genoeg is er een soort tweedeling ontstaan onder het turkse volk. De AKP aanhangers en de overige. Hoe dom kan men zijn

    • precies, hoe dom kun je zijn om te geloven dat alles nu verandert ten voordele van de seculieren die helemaal niks met de islam moeten hebben terwijl Turkije een moslimland is.

     • ‘seculieren die helemaal niks met de islam moeten hebben’….
      Je brengt het zo over alsof diegenen die een seculiere staat steunen, atheisten zijn.
      Dat zijn net zo goed moslims, en wel praktiserend.
      Misschien in jouw ogen geen ware moslims. Maar dat is niet aan jou te oordelen.

     • Petite..
      Of je bent nog jong dat je niet weet hoe het voor Erdogan was.. Of je bent dom dat je het niet meer weet.. Misschien ben je naïef omdat je verhaaltjes gelooft.. Maar nu even feiten..
      ..
      Seculieren zijn geen atheïsten in theorie.. Seculieren hebben respect voor de islam in theorie.. Kijk hier dan maar eens na.. Dankzei Erdogan is dit verleden tijd..
      ..
      http://m.youtube.com/#/watch?v=XA1vlJd6FNw&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DXA1vlJd6FNw
      ..
      Heeft deze gelijkheid bij de seculieren nu werkelijk 100 jaar moeten duren?? Bedankt voor jullie snelle ontwikkeling!

 3. PETITE,
  Moeten moeten wij dan zwijgen senin gibi
  Of moeten wij dan ook meedoen aan kontlikkerij senin gibi
  Schuilen achter een naam Petite senin gibi.

  Wij wisten allemaal dat Nederlandse media altijd gebaseerd is uit verdraaide berichtgevingen en leugens. iemand moest er hier wat van zeggen ben geen AKP lid or whatever maar kan ook niet tegen onrecht en huichelarij.

  • Het lijkt erop dat jij inderdaad een AKPertje ben gezien de toonzetting van jouw kritiek op petit mister centcent! LOL
   O, ja pseudo Amsterdammers worden hier in NL ook door de inl.dienst in de gaten gehouden. Manman wat een niveau zeg. hahaha om maar niet het kippetje te noemen.
   Ga door… ik lees het graag als strip!

 4. Ik heb altijd de westerse media geloofd. Dat zal ik dus nooit meer doen. Wat kunnen ze alles toch verdraaien. Goede journalisten zijn niet meer. Alles draait om manipulatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here