Suriname benoemd ambassadeur voor Turkije

0
19

alibux.ambasadeurDe Surinaamse president Desi Bouterse heeft oud president Errol Alibux (64) gisteren benoemd tot gevolmachtigd niet-residerend ambassadeur van de republiek Suriname voor Turkije. Bij de beëdiging zei het staatshoofd dat Suriname veel kan leren van Turkije. Bouterse draagt de overtuiging dat Suriname voordeel zal hebben bij het aanhalen van de betrekkingen met Turkije.

De beëdiging van Alibux volgt op een bezoek van Suriname’s vicepresident Robert Ameerali aan Turkije, vorige week. Errol Alibux is niet onomstreden en staat op de lijst van verdachten die zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun mogelijke rol bij de Decembermoorden van 8 december 1982.

In 2000 werd Alibux ook al aangeklaagd wegens oplichting van de staat, valsheid in geschrifte en overtreding van de deviezenwet. Het Surinaamse Hof veroordeelde hem toen tot een jaar gevangenisstraf wegens valsheid in geschrifte en oplichting van de staat. Hij werd schuldig bevonden aan het vervalsen van een missive van de ministerraad om de aankoop van een pand mogelijk te maken toen hij minister van Financiën was.(FOTO: www.suriname.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here