‘Gemeente boos op Turkije na bemoeienis met kind’

19
18

kindDe gemeente Den Haag is boos op Turkije over de bemoeienis van het land met het negen-jarige kind Yunus. Dat meldt de Telegraaf. De jongen is in Turkije het gesprek van de dag geworden nadat zijn biologische Turkse moeder haar verontwaardiging uitsprak over de opvang door een Haags lesbisch stel. Afgelopen week waren Turkse ambtenaren in Nederland om met de biologische ouders van de jongen te praten.

Ook premier Erdogan bemoeit zich met de zaak. Hij komt op 21 maart naar Nederland en niet uitgesloten wordt dat hij dan een bezoek brengt aan de jongen schrijft de krant. Turkije vindt dat Turkse kinderen in Europa alleen mogen worden opgevangen in gezinnen waar Turkse normen en waarden gelden. Het land wil onderzoeken of duizenden Turkse pleegkinderen eventueel naar Turkije terug kunnen worden gehaald.

19 REACTIES

 1. Ik schaam me van lesbische pleegouders hun best doen om liefde en veiligheid geven aan die jonge. Een homoseksueel iemand is net als ieder ander, ook van vlees en bloed,. Homoseksualiteit zit in de natuur van een mens, het kwam zelfs al voor tijdens de Griekse en Romeinse tijd en vast ook wel in de oertijd.
  De Turkse regering moet zich niet bemoeien met kinderen van Turkse afkomst. De conservatieve hypocriet gelovige hebben geen respect voor de andere cultuur en geloof. Ze geven om allen als je soennitische moslim bent. In eigen land Alevieten ,Koerden enz worden geassimileerd en onderdrukt. Kinderen van arme gezinnen moeten , hazelnoten en coton plukken. Ze denken nog steeds derde generatie Turken hun onderdanen. De conservatieve kringen vinden het goed. Daarom de meeste Turkse kinderen nationalist ven conservatief. Ze zijn potentiële stemmers van Islamitische en nationalistisch partijen. Hier voor eigen belang stemmen ze linkse partijen.

  • Hava: Yalakaliciligin sonu ne olur bunu biliyormusun, fakat sen bir Turk veya, sen bir Anne hic bir zaman olamazssin. Fakat sunu unutmaki bizde bir deyim vardir:

   GULME KOMSUNA, GELIR BASINA.

   Yuce allahtan temenimde budur sana, insallah bir gun senide evladin elinden alinir, inim inim inlersin ve bu Zionistleri anlarsin O zaman.

 2. Hava, aferin kim tutar seni, iftira ve yalanlarina devam ededur sen.
  Yarin sen Hollandali makamlar tarafindan mukafatlandirilirsin. Aferin, yoluna devam et. Turk insanini irkcilikla fasistlikle ayrimcilikla suclamaya devam, cok inandiricisin…..Rutte ‘ ye yardimci olarak atanirsin pek yakinda BRAVO, Butun Turkiye seni gonulden, samimiyetle tebrik ediyor alkisliyor.:)

 3. Hava hocam, Bu arada sizden bir ricam olacakti. Hollandaca dersleri vermek ister misiniz? Umit edilir ki o pek parlak zekanizla kavrayabildiginiz muhtesem, muazzam, mukemmel ve muthis Hollandaca lugatinizi bizlerle paylasmak ister, bize telkin edersiniz:)

 4. de o zo prachtige Turkse cultuur kiest niet voor pleegouderschap maar voor wederom beelden van een huilende moeder. te snel wordt er een nationalistische zaak van gemaakt. enkele voorbeelden worden te pas en te onpas gebruikt voor een agenda van discriminatie van christenen en homo paren die wel liefde willen geven aan een kind in nood!

 5. Hier komt de hypocriete dicriminerende ware aard van de islamitische Turken toch naar buiten. Ze protesteren over een kind dat notabene verwaarloosd en mishandeld is door Turkse ouders en vervolgens liefdevol wordt opgenomen door een lesbisch gezin, omdat andere Turken er ook niet voor willen zorgen. Hiermee demonsteren deze Turken hun totaal gebrek aan zelfinzicht en verantwoordelijkheid door zelfs hiervan de schuld weer aan de Nederlanders te geven. Dit noemen wij nu psychopatisch en gestoord gedrag.

 6. Het zou sowieso heel fijn zijn als er meer pleegouders zouden zijn, en nog fijner als er meer diversiteit is in het aanbod pleegouders. Dus schrijf je in als moslim gezin! 🙂 Om ondersteuning en liefde te bieden aan een kindje in nood en de desbetreffende ouders. Mochten de biologische ouders en de naaste familie niet in staat zijn of de wil hebben om deze zorg te bieden!

  Zo word je pleegouder
  Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo, iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. Toch zijn er wel enkele voorwaarden:

  Je bent minimaal 21 jaar
  Je kunt een stabiele leefsituatie bieden
  Je krijgt een verklaring van geen bezwaar van de Raad voor de Kinderbescherming (de pleegzorgorganisatie vraagt deze verklaring – na toestemming – aan).
  Het stappenplanVraag het informatiepakket aan.
  Als je belangstelling hebt voor het pleegouderschap, kun je het informatiepakket aanvragen of gratis bellen met
  0800-022 34 32.
  Bezoek een informatieavond.
  In het informatiepakket staat vermeld wanneer er bij jou in de buurt informatieavonden worden georganiseerd. Na het bijwonen van zo’n avond kun je afwegen of je je aanmeldt als aspirant-pleegouder.

 7. Wat een lafheid op deze site. Kunnen jullie niet in het Nederlands reageren. Jullie zijn hier met respect ontvangen maar maken er zelf een potje van, wel de lusten maar niet de lasten. Ik ben een oudere die in een Islamitisch land gewerkt heeft. Ik heb daar gezien hoe oude mannen met kinderen trouwen en moeder/vader staan er bij en kijken er naar, vrouwen die gestenigd en verkracht worden. Jongetjes die met elkaar seksuele spelletjes spelen etc. etc. Geen enkel respect voor een andere geloof overtuiging. Waarom zijn jullie hier? Waarom gaan jullie niet terug? Bravo… voor alle moslims die zich wel kunnen verenigen met Nederland en hier rechten en plichten hoogachten.

 8. Het is duidelijk dat de turkse moslim gemeenschap zwaar discrimineren, die mensen zijn gewoon monsters zonder enige respeckt voor andere culturen, wat maak het uit waar die kind wordt opgevangen, als hij maar veilig is en met liefde word opgevoed, wat de turkse moslim gemeenschap waarscheinlijk niet kennen, het is wel jammer dat ze zulke domme gedachten hebben

 9. Kwestie ‘Yunus’ is geen Turks probleem maar een Islamitisch probleem die de moslimgemeenschap aangaat.

  Al geruime tijd is er een hevige discussie gaande in Nederland over de kwestie “Yunus”; een 9-jarige Turkse jongen die uit huis geplaatst is door Bureau Jeugdzorg en ondergebracht is bij lesbische pleegmoeders. Zowel van Turkse als Nederlandse kant hebben we diverse standpunten gezien en gehoord. En zoals verwacht werd is deze kwestie vandaag overgedragen aan de Turkse premier Recep Tayyip Erdo?an tijdens zijn bezoek aan Nederland. Hij pleitte dat de familie ‘heilig’ is en het onderbrengen van kinderen bij lesbische pleegouders indruist tegen de Turkse normen en waarden. Premier Mark Rutte vond het echter een kwestie en verantwoordelijkheid van Nederland en van Nederland alleen.

  De kwestie, of een moslimkind in Nederland ondergebracht kan worden bij een homostel is helaas gereduceerd tot een discussie die niets of weinig te doen heeft met de kwestie zelf. Zo werd door de Nederlandse overheid beargumenteerd dat het volkomen normaal is dat een Turks kind ondergebracht wordt bij lesbische pleegmoeders, en de Turken dienen dit eenvoudigweg te accepteren. Daarnaast werd de discussie opgeworpen over de vermeende Turkse bemoeienis in Nederlandse aangelegenheden. Namelijk, heeft Turkije het recht om de belangen van de Turken die in Nederland wonen te behartigen.

  Allereerst, de kwestie “Yunus” is geen Turks probleem, maar een Islamitisch probleem. Yunus kon net zo goed van Marokkaanse, Pakistaanse of Somalische komaf zijn. Wat de meerderheid van deze etniciteiten die afkomstig zijn uit al deze landen gemeen hebben, is dat zij moslims zijn en geloven in Islam en zich houden aan de normen en waarden die Islam voorschrijft. Zo is homoseksualiteit in Islam absoluut een verdorven daad; huwelijken tussen hen abnormaal en illegaal; en het opvoeden van een moslimkind door een homostel, ongehoord en verwerpelijk. Dit is de visie van Islam en tevens de mening van hen die Islam volgen. Of men het hier nu mee eens is of niet, dit is waar de moslims, ook in Nederland, met diepe overtuiging voor staan en in geloven.

  Nu wanneer de Nederlandse staat de ouders en het kind afdwingt, om het kindje onder te brengen in een gezinsomgeving die haaks staat tegen de eigen identiteit. In dit geval de Islam, wordt hiermee dan niet met andere woorden de identiteit onder dwang en kracht van hen afgenomen? Als dit gedaan wordt in de naam van de vrijheid van de liberale democratie, waar blijft dan de vrijheid van de ouders die hun kroost willen opvoeden volgens hun eigen identiteit? Hoe gaan we dit dan noemen, vrijheid of regelrechte onderdrukking en dwang? Ik vraag me oprecht af wat de reactie zal zijn van praktiserende Christelijke gezinnen die hun kinderen af moeten staan aan een moslimgezin of een atheïstisch gezin die hen natuurlijkerwijs hun eigen normen en waarden zullen bijbrengen? Zou de Nederlandse staat dan ook zo gereageerd hebben?

  De kwestie “Yunus” heeft niets van doen met de normen en waarden van Turkije, noch heeft het te maken met de verantwoordelijkheid van Nederland. Het heeft echter alles te maken met de normen en waarden van Islam en de intolerantie van Nederland jegens Islam en de moslims.

  • Wauw echt wauw. Ik heb dit met verbazing lopen lezen Mohammed, en hoewel ik het erg waardeer dat je rustig bent gebleven gaat jouw laatste zin mij bijzonder aan het hart.

   Dit heeft te maken met intolerantie tegen de Islam? Je bent je ervan bewust dat we het kind niet forceren om varkensvlees te eten? Dat we hem niet dwingen zijn Koran in de hoek van de kamer te gooien?
   Homoseksuele mensen zijn mensen, en hebben weinig te maken met wat jouw geloof wel of niet goedkeurt.

   Hoe durf jij te beweren dat het plaatsen van deze jongen in een liefdevol gezin een racistische daad is? Waar waren de ouders toen dit kind hen nodig had? Hadden ze er toen net zo liefdevol voor gezorgd? Getuigd niet echt van liefde lijkt me. Ik geloof ook niet dat er veel Moslim gezinnen beschikbaar zijn als pleegouder of wel dan?

   Hoe durf jij de schuld te leggen bij de Nederlandse cultuur in plaats van de ouders, die in de eerste plaats niet voor deze jongen hebben kunnen zorgen?

   Ja natuurlijk. Alles draait om het geloof, we hebben dit gewoon expres gedaan. Mensen veroordelen, homoseksuele mensen, getuigd niet van geloof of respect. Het getuigt van haat.

   Dus misschien moet je zelf niet eerst eens nagaan of jouw mening niet te maken heeft met haat jegens Nederlanders, homoseksuelen en Nederlandse cultuur.

  • Wat ik eigenlijk nog triester vind is dat jij het veroordelen van homoseksuelen ziet als een diep geloof, als iets wat men behoort te respecteren. Dat het het onderdrukken van Moslims is door hen geen haat te laten leren.

   Geloof je nou daadwerkelijk dat deze jongen, opgroeiend in een homoseksueel gezin, straks zelf besluit homoseksueel te worden? Maar nee, laten we deze jongen absoluut terugzetten bij zijn ouders die hem hebben mishandeld, want hij leert OP ZIJN MINST het diepe geloof aan dat homoseksualiteit smerig is en verdorven.

   Want haat aanleren is schijnbaar beter voor het kind dan opgroeien in een gezin dat wel voor hem klaar staat en wel van hem houdt. Hoe durf je het haten van homoseksuelen te vergelijken met “een diepe overtuiging”. We hebben het hier niet over vasten met de Ramadan, of over het eten van varkensvlees. We hebben het hier over haat. En je kunt mij onmogelijk vertellen dat dit simpel een geloofskwestie is en wij dat maar hebben te respecteren. We hebben haatskwesties maar gewoon te accepteren.

   Laat mij je herhalen: Dit jongentje is weggehaald omdat zijn eigen ouders overduidelijk niet voor hem konden zorgen.

   Maar inderdaad, laten we vooral niet de schuld bij de ouders leggen. Dit is overduidelijk een complot, we hebben hem expres weggehaald en geplaatst in een lesbisch gezin. Net goed. Ik dacht dat liefde en respect hoog stonden in de Islam, maar schijnbaar is haat jegens homoseksuelen toch een grotere waarde – aldus jou.

   Een lesbisch stel kan ook liefde tonen. En als het enige waar jij je druk om maakt de haat jegens homoseksuelen is, dan volg jij niet het juiste geloof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here