ChristenUnie wil dat VVD Turkije EU-lidmaatschap uitsluit

5
1

EU4De ChristenUnie heeft de VVD opgeroepen een duidelijk standpunt in te nemen omtrent het gewenste EU-lidmaatschap van Turkije en daarbij uit te sluiten dat Turkije ooit deel uit moet maken van de EU. Dat meldt NU>nl.

De ChristenUnie wil het laten bij een geprivilegieerd partnerschap, zoals ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel bepleit en zal dit vandaag bij het debat over de staat van de Europese Unie oproepen aan de VVD voorleggen.

In een reactie zegt VVD-Kamerlid Mark Verheijen “zeer sceptisch” te staan ten opzichte van de toetreding van Turkije tot de EU. Toch zegt hij erbij dat het onverstandig is een land met forse economische groei en een belangrijke geopolitieke ligging geheel van Nederland te vervreemden. Lees verder op NU.nl.

5 REACTIES

  1. snappen die hollanders nog steeds niet dat Turkije al lang besloten heeft om niet bij de eu te komen? je moet wel erg debiel zijn om dat niet te begrijpen… het is alleen maar een spel om de geldschieters te laten blijken dat Turkije in eu wilt

  2. het is maar goed dat turkije geen deel uitmaakt van de eu, a het verloochent de democratische principes van attaturk oa scheiding van kerk en staat, b het ontwikkeld zich ri een islamitische staat, en is een vijand geworden van ISRAEL, zo,n partner kunnen we niet gebruiken binne de eu

    • Wat een slimme mens ben jij toch ook, maar volgensd ben jij een jood. Een ding moet je niet vergeten: Wij Turken hebben altijd joden beschermd, wij zullen ze ook tot de dag des oordeel beschermen. Als Ataturk Israël erkend had, stond Israël vandaag nog niet. Het probleem van vandaag is de regering van Netanyahyu, daar heeft Erdogan probleem en niet met Joden. Dat moet je goed begrijpen.

  3. De Turkse ecenomie is zo machtig aan het worden dat het Europa niet meer nodig heeft. Europa ziet Turkije als een bedreiging. Ik begrijp dat niet terwijl de andere Europese landen de Unie naar de klote helpen. Wij zijn heel blij dat Turkije niet in de Unie zit, anders moesten wij ook dokken voor die corrupte ezels die Europa naar de klote hebben geholpen. Turkije is slim. Europa gaat steeds achteruit en Turkije wordt steeds machtiger. Godzijdank. Binnen een aantal jaren gaan al die Turken terug naar Turkije, dan komen de Nederlanders als gastarbeiders naar Turkije. Maar dan zegt Turkije, nee sorry jullie horen tot Europa!!! Dus terug naar Europa!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here