Turkse premier ontvangt vice-president Suriname

0
25

bezoekDe Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft gisteren in Ankara de Surinaamse vice-president Robert Ameerali ontvangen. De twee bewindslieden tekenden een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van handel en economie. Erdogan noemde Suriname vanwege haar economische groei een belangrijk land en partner om de Turkse invloed in de regio te vergroten.

“Suriname is een van de landen die Turkije wil betrekken in haar samenwerking met Latijns Amerikaanse landen. Turkije heeft al nauwe banden met Brazilië en Chili. Suriname is daar een goede aanvulling op” aldus Erdogan tijdens een persconferentie na het bilateraal overleg met Ameerali.

Ameerali gaf op zijn beurt aan dat Suriname op zoek is naar een transparante samenwerking met Turkije die moet resulteren in een win-sin situatie. Ook opperde hij dat Turkse zakenlieden meer zakelijke mogelijkheden zouden moeten onderzoeken in Suriname.(Via SURINAME.NL – FOTO: AK Parti)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here