‘Zelfmoordaanslag bij Amerikaanse ambassade in Ankara’

0
6

aanslag.2013Voor de Amerikaanse ambassade in Turkije is een bom ontploft. Daarbij zijn volgens de politie twee doden en meerdere gewonden gevallen. Het zou gaan om een zelfmoordaanslag meldt de NOS. Op beelden van het ambassadegebouw is te zien dat een van de ingangen zwaar beschadigd is.

Turkse media zeggen dat de slachtoffers twee bewakers van het pand zijn. Officieel is over hun identiteit nog niets bekendgemaakt.

UPDATE: De Amerikaanse autoriteiten hebben vrijdag opgeroepen tot nader order niet naar consulaten van de VS in Turkije te gaan. Ze vrezen meer aanslagen nadat een man zich vrijdag had opgeblazen voor een ingang van de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara.

UPDATE za 2 feb | 16.00u: De linkse Turkse organisatie DHKP-C heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara. De marxistisch-leninistische organisatie claimt de aanslag op haar website meldt BNR Radio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here