Turkije stopt met Eurovisie Songfestival

0
25

De Turkse omroep TRT heeft laten weten dat Turkije geen kandidaat zal afvaardigen naar het Songfestival in Malmö. Het land is het niet eens met de regels van het muziekfestival meldt SongfestivalVisie.

Sinds drie jaar tellen de televotingstemmen nog maar voor de helft mee en wordt de andere helft door jury’s bepaald. Turkije vindt dit oneerlijk. Ook is het land boos dat het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië direct door zijn naar de finale, zonder dat ze daar goede resultaten in behalen, meldt Songfestivalvisie.

Bosnië en Herzegovina zien ook af van deelname. Eerder lieten Polen, Portugal en Slowakije al weten in 2013 niet deel te nemen aan het festival. 38 landen zouden hun deelname al wel bevestigd hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here