‘Iran waarschuwt voor Patriot-raketten op Turks grondgebied’

0
13

Een hoge Iraanse militair heeft gewaarschuwd geen Patriot-raketten op Turks grondgebied te stationeren. Een dergelijke stap zou volgens hem tot oorlog met Syrië kunnen leiden, schrijft Novum Nieuws. De Patriots zijn naar verwachting eind januari operationeel.

Stafchef Hassan Firouzabadi dringt er bij Turkije, Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten op aan hun systemen te ontmantelen voordat het tot een oorlog komt, zo berichtte de Iraanse staatstelevisie zaterdag. Volgens Iran zouden de Patriots er slechts toe dienen Israël te beschermen tegen Iraanse raketten en te voorkomen dat de Russen Syrië te hulp schieten.

De Verenigde Staten en Duitsland kondigden vrijdag aan dat ze willen voldoen aan het verzoek van Turkije om te helpen Turks grondgebied tegen mogelijke raketaanvallen uit Syrië te beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here