Voor het eerst in 90 jaar nieuwe kerk in Turkije

11
39

In Istanbul wordt voor het eerst in de bijna 90-jarige geschiedenis van de republiek Turkije een geheel nieuwe kerk gebouwd. Het bestuur van de metropool Istanbul heeft daarvoor het groene licht gegeven. De bouw van de kerk door de Aramese gemeenschap zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen meldt het ANP.

De kerk wordt gebouwd op het terrein waar tot de jaren 60 een kapel en een begraafplaats van de Arameeërs in gebruik waren. Die zullen worden gerenoveerd, melden media maandag. Lees verder…

11 REACTIES

 1. wie heeft wat aan een kerk? aangezien de meeste christenen in turkije of zijn vermoord, verjaagd of bekeerd tot soenniet.

  1/3 van de turkse bevolking is aleviet, en zij gaan nooit naar de moskee maar naar cemhuizen.

  als de Turkse staat ook maar een een beetje oprecht en gelijkgezind is dan zouden ze vrijheid voor cemhuizen en de miljoenen alevieten moeten geven ipv een kerk bouwen voor een paar verdwaalde toeristen alleen.

 2. slijmen bij de ongelovigen…. typisch voor turkse soennieten die hun eigen geschiedenis niet kennen en verkrachten als ottomaanse kleinkinderen die ze zich profileren.

  op zijn turks: dinsizin hakkindan imansiz gelir.

 3. Rec:

  Wie of wat ben jij?

  Heb jij wel door wat jij zegt???? Jij discrimineert nu Alevieten !!!!

  Weet jij wel wat dat betekent ????

  Ooit heeft Cia Turkije de opdracht gegeven de PKk op te zetten en vervolgens een man van de Turkse geheime dienst daar neer te zetten die toevallig Abudullah Ocalan heet….later nam de Cia de controle over van Mit over de Pkk…

  Om de Pkk sterker te maken moesten Turken koerden eigenhandig discrimineren, vermoorden en vernederen met doel dat de Koerden zich gedwongen voelden om voor de PKK te zijn !!!…

  En jij komt nu Allevieten discrimineren…Voordat de Cia de Koerden had gekozen waren ze eerst naar de Zwarte zee geweest: conclusie het werkt niet….later naar de Alevieten….werkt niet pas later kozen ze voor de Koerden en ja dat werkte weer wel….

  NU hebben ze succes…

  Door te discrimineren draag jij bij aan Fitnecilik.

  Jij maakt het handiger en makkelijk voor andere machten om de Turken onderling te verdelen en verzwakken.

  Mijn vraag is ben jij voor of tegen Turkije? Als jij tegen de Allevieten of tegen de Soenieten bent ben jij tevens ook tegen de Turken en Turkije omdat zowel ALlevieten als Soennieten onderdeel uitmaken van 1 geheel dat wij Turkije en de Turken noemen.

  Mehmet

  • wat lul jij man mehmet als jij goed leest wat die matkap schrijft is juist turk dusmanligi. En wat rec zegt is gewoon oprecht verdedigen van turkije. Laf attirmayiz turkiyeye, anladinmi!? ben je kurt of alevi of turk. maakt niks uit!! maar niks tegen turkije. iedereen die leeft en moslim is is dat dankzij de turken in die regio die turkije uit de handen van de gavurlar heeft gered. meeste alavieten zijn ook tegen turkije. En idd je hebt een beetje gelijk over de koerden maar ze zijn gewioon ratten.

 4. en nog iets er leven zaqt christenen in turkije. laat ze leven, wij hebben hier ook tal nieuwe moskees en cemhuizen en weet ik niet wat

  • Waarom kom je voor Rec op.

   Hij kleineerd Allevieten en ontkent het aantal Allevieten in Turkije….

   Alsof dat niet genoeg is geeft hij aan dat hij vijhandige gevoelens tegenover Allevieten heeft door te zeggen Kerken beter zijn dan Cemhuizen…met doel kleinieren van de Allevieten….

   Als ze Allevieten samen met de Koerden zouden handelen zou de rest van Turkije veranderen in een minderheid…dan kan geen macht Turkije redden…maar Allevieten met de rest van Turkije…dan kan geen macht de Koerden redden.

   Mehmet

  • Verder kan het wel kloppen dat MatKap anti-Turks is…

   Maar kwaad moet je niet bestrijden met Kwaad en dom gelul maar met de waarheid.

   en niet alles wat MatKap zegt is onwaar. …ik heb effe snel gelezen…ja klopt allemaal wel wat zij zegt, alleen de toon is inderdaad Anti-Turks.. zo komt het over… maar zij kraamt geen onzin uit…zij zegt wel de waarheid met een emotie en een mogelijk anti turkse houding….

   Wil je haar overtuigen ga je verdiepen in wat ze zegt en probeer haar emotie te begrijpen…dan kan je haar juist pro Turks maken inplaats van haar anti-Turkse emoties te versterken.

   Mehmet

 5. Waarom nu opeens wel? Raar… is de turkse staat opeens vredelievend geworden?
  Hepsi show, batiya ‘gelin hosgorumuzu gorun’ der gibi.
  Camlica camiside show. Hedef farkli olsada. Arastirmalara gore Turkiyede her 60.000 kiseye bir hastane duserken, her 650 kisiyede bir cami dusuyor.
  Zegt genoeg lijkt mij.

 6. Petite…

  waarom die wantrouwend houding?

  Turkije na 1923 is nooit vredelievend geweest naar welke vorm van dan ook dat het landseenheid zou kunnen bedreigen. Alles wat als een bedreiging werd gezien door de leiding van Turkije werd aangepakt.

  Bv AtaTurk had opdracht gegeven aan Inoni dacht ik om een totale genocide te plegen tegen een groot deel van de Koerden.

  Armeniers hadden al bijna 2 miljoen Koerden vermoord om voor de toekmstige groot Armenie land vrij te maken. Ataturk had besloten de rest uit te moorden…maar Inoni was zelf Koerdisch die deze opdracht kreeg…. Hij kon het niet over zijn hart krijgen om zijn eigen volk uit te moorden…waardoor hij de zaak op zich nam en vervolgens de zaak ging saboteren waardoor de zaak slechts bij een mini genocide bleef zoals bekend is van Derim, huidige Tunceli.

  Christenen idem dito…omdat ze later gevaar zouden kunnen vormen…maar dat probleem was snel opgelost middels volksuitwisseling. Mits dat niet gebeurd was wachtte de Christenen in Turkije de hel….zoals de hel die de Griekse en met name Bulgaarse Turken hebben mee mogen maken in Bulgarije waarbij de meest recente genocide poging dateerd van 1989…Bulgarije zag van genocide af toen Turkije met een oorlog dreigde en Sovjet Unie zei van Ik ga je niet helpen…zie maar om te gaan met je minderheden zonder ze te vermoorden.

  Dit zijn feiten, dit alles is gebeurd…

  maar probeer het proces te begrijpen hoe en waarom doet iemand of een land zoals zij dat doet. Iets beweeegd hem daartoe…

  De democratie en native houding van Osmanli was de ondergang geworden van Osmanli…Turkije dat de voorzetting is van de Osmaanse Rijk heeft zijn lessen getrokken….en vandaaruit gehandeld.

  Of het goed of fout is of dat het anders gekund had is een andere verhaal….

  Maar als je weet dat tijdens de val van de Ottemaanse Rijk 39 Miljoen Turkse Burgers van Turkse komaf vermoord zijn en daarnaast minimaal 2.5 miljoen Osmaanse Soldaten van Turkse komaf gestorven zijn door het verdeel en heers politiek van het westen en alle Moslims en Christenen tegen elkaar opgezet zijn waarbij de zaak zodanig was geregeld dat er een massale genocide was gepleegd tegen alle Moslims…waaronder Bosniers, tataren, Koerden door Armeniers etc..etc etc…

  Zul je begrijpen dat Turkije gedwongen was maatregelen te nemen opdat Turkije voort kon blijven bestaan.

  Ik persoonlijk denk dat dit proces tegenwoordig slimmer en democratischer kan….

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here