360 Nederlandse militairen en Patriots naar Turkije

1
6

Twee eenheden Patriots met in totaal maximaal 360 Nederlandse militairen worden in Turkije opgesteld om de lokale bevolking te verdedigen tegen granaten uit Syrië. Dat heeft minister Timmermans van Buitenlandse Zaken vrijdag gezegd, meldt Novum.

Nederland voldoet hiermee aan een verzoek van de NAVO, die dinsdag instemde met het verzoek vanuit Turkije. Ook Duitsland liet eergisteren weten dat het twee batterijen Patriots en vierhonderd militairen naar het grensgebied tussen Turkije en Syrië stuurt.

1 REACTIE

  1. Turkije had ook eerder partriots gevraagd aan de Navo…met irak oorlog dacht ik….

    toen deed Nederland moeilijk.

    Daaruit kan ik enkel de conclusie trekken dat de NAVO niet betrouwbaar is omdat zij landen als Nederland niet kan dwingen wel te helpen wanneer ze onwelwillend zijn.

    Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here