De economische missie van Rutte naar Turkije

0
2

Minister-president Rutte en de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn gisteren naar Turkije vertrokken voor een officieel bezoek aan het land. Rutte begint het programma vandaag in Ankara met het geven van het startsein voor de handelsmissie van de ruim 80 meegereisde Nederlandse MKB-bedrijven. Daarna bezoeken minister-president Rutte en de staatssecretaris de bouwlocatie van de nieuwe fabriekshal van De Meeuw/ABC. Hier wordt de start gegeven voor de bouw van een nieuwe fabriek om ‘prefab’ huizen en -werkplaatsen te produceren.

In de middag legt de minister-president in het officiële gedeelte van het programma een krans bij het Mausoleum. Vervolgens heeft hij ontmoetingen met president Gül en minister-president Erdogan. Zij spreken onder meer over de economische samenwerking tussen Nederland en Turkije.

Woensdagochtend 7 november heeft minister-president Rutte in Istanbul een rondetafelgesprek met de Turkse minister van Economie en tevens vicepremier Babacan en CEO’s van een tiental meegereisde Nederlandse bedrijven. Vervolgens spreekt de minister-president met vertegenwoordigers van het Turkse en Nederlandse bedrijfsleven over de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van innovatie.

In de middag houdt hij een openingsspeech bij het seminar ‘Sustainability as a competive advantage’, waar Nederlandse en Turkse bedrijven ervaringen delen op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook neemt hij deel aan een innovatieseminar van Brainport Eindhoven en Istanbul Technical University. Minister-president Rutte sluit zijn bezoek aan Turkije af met een ontmoeting met de meegereisde handelsdelegatie om over hun ervaringen en successen tijdens deze reis te spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here