Turkije wordt vierde productieland van ‘smart bombs’

0
12

De Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije (TUBITAK) heeft precisie gerichte munitie ontwikkeld, beter bekend als ‘smart bombs’. Hiermee wordt Turkije het vierde land ter wereld die deze soort bommen gaat produceren. De andere producenten van smart bombs in de wereld zijn Amerika, Israël en Rusland.

De munitie, ontwikkeld door ingenieurs van TUBITAK en het resultaat van een vijf jaar durend project, zal worden geïntegreerd met oorlogsvliegtuigen in 2013.

Gevechtsvliegtuigen zonder smart bomb technologie moeten zich op ongeveer vijf tot zes kilometer afstand van het doel bevinden om gericht te kunnen schieten, terwijl de smart bomb munitie vanaf 25 kilometer haarfijn afgevuurd kan worden.

Door gebruik van satellieten en andere sensoren wordt bovendien voorkomen dat de smart bomb zijn doelwit mist.

De Turkse minister van Wetenschap, Industrie en Technologie, Nihat Ergün, liet aan de pers weten dat de voorbereiding voor de productie van de smart bomb is voltooid en dat aan het begin van het nieuwe jaar de serieproductie van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here