Seculiere Turken protesteren op De Dag van de Republiek

2
14

De herdenking van de oprichting van de Turkse republiek gisteren is niet zonder incidenten verlopen. Tienduizenden seculiere Turken gingen in Ankara de straat op voor een mars, die door de autoriteiten was verboden uit veiligheidsredenen. Ook in Istanbul gingen mensen de straat op.

De demonstranten zwaaiden met Turkse vlaggen en posters van Atatürk en scandeerden ”Wij zijn de soldaten van Mustafa Kemal” en ”Turkije is seculier en blijft seculier”. Volgens bronnen waren de gebruikelijke festiviteiten op diverse plaatsen verboden door de autoriteiten.

De Dag van de Republiek is een symbool geworden van de kloof tussen de islamitische Turkse regering en haar tegenstanders, die vrezen dat de seculiere grondslag van Turkije in gevaar is.(FOTO: @cannyrr)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here