Turkije bereid te praten met Abdullah Öcalan (PKK)

0
1

Turkije is bereid de gesprekken met de gevangen Koerdische rebellenleider Abdullah Öcalan te hervatten, heeft premier Recep Tayyip Erdogan voor de Turkse televisie gezegd. Hij herhaalde wel dat de PKK van Öcalan, die een levenslange gevangenisstraf uit zit op het eiland Imrali bij Istanbul, de wapens neer moet leggen. Dat meldt Novum Nieuws.

Volgens Novum weigert de Turkse regering rechtstreeks te praten met de PKK, die zij als een terroristische organisatie beschouwt. Ankara geeft wel toe dat er in het geheim overleg heeft plaatsgevonden, zelfs vorig jaar nog, met Öcalan en andere leden van de PKK, zonder dat dit iets heeft opgeleverd.

Ondertussen voeren Koerden in heel Europa actie voor de vrijlating van hun leider. Een actiebus bezoekt tachtig steden in acht Europese landen om handtekeningen te verzamelen. Dinsdag deed die Eindhoven aan op het Stadhuisplein meldt het Eindhovens Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here