Turkije zet in op islamitisch bankieren

0
2

Turkije wil graag meeliften met de wereldwijde groei van het islamitisch bankieren en heeft daarom besloten islamitische staatsobligaties uit te geven. Hiermee wil het land rijke sjeiks ‘lokken’ om zaken te doen met Turkije schrijft het Nederlands Dagblad.

Islamitisch bankieren of Islamitisch financieren is een systeem van bankieren volgens de principes van de Sharia, de islamitische wetgeving. Aangezien de islam geen vast leergezag kent, variëren de precieze regels van land tot land. In het algemeen verbiedt de sharia rente of riba. Ook is het vaak verboden om te handelen in financiële risico’s omdat die gezien worden als een vorm van gokken en mag er geen handel zijn in zaken als alcohol, tabak of varkensvlees.

Met het uitgeven van ‘Sukuk’, de Islamitische equivalent van een obligatie, zet het land een grote stap in de wereld van het islamitisch bankieren schrijft de krant. Lees verder op www.nd.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here