Nederlandse databank over Turks recht online

0
29

In de Nederlandse rechtspraktijk rijzen regelmatig vragen over de inhoud van het Turkse privaatrecht, in het bijzonder personen- en familierecht. Vandaar dat er nu Nederlandstalige informatie te vinden is op www.turksrecht.org, bedoeld voor iedereen die vragen heeft over Turks personen- en familierecht.

De website brengt alle relevante ontwikkelingen over het Turkse privaatrecht in kaart, waarbij de nadruk ligt op het Turkse personen- en familierecht (echtscheiding, huwelijksvermogensrecht, gezag, alimentatie, namenrecht, etc).

turksrecht.org houdt de volgende ontwikkelingen bij: rechtspraak van Nederlandse gerechten waarbij de toepassing van Turks privaatrecht aan de orde is, de belangrijkste rechtspraak van het Turks Constitutionele Hof (‘Anayasa Mahkemesi’) over het Turks Burgerlijk Wetboek, de ontwikkelingen in de relevante Nederlandse en Turkse wetgeving (‘Türk Medeni Kanunu’), literatuur over het Turkse privaatrecht, etc.

turksrecht.org heeft tevens een rubriek voor studenten met suggesties voor scriptieonderwerpen over Turks privaatrecht. Meld u (kosteloos) aan voor de nieuwsbrief van turksrecht.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here