Zeven doden en meer dan 60 gewonden na aanval PKK

5
1

Zeven Turkse militairen zijn gedood en meer dan 60 militairen raakten gewond, bij een aanval op een legerkonvooi in het oosten van Turkije. De aanval is waarschijnlijk uitgevoerd door de Koerdische terreurbeweging PKK. Dat meldden Turkse media dinsdag.

Het konvooi was onderweg tussen de plaatsen Bingöl en Mus. De aanvallers beschoten een bus in het konvooi met een raket en openden daarna het vuur met automatische geweren.

5 REACTIES

 1. Bicak kemige dayandimi ??

  Nezaman???

  Pkk cok uzun zamanda beri Var…

  Pkk doet niets anders dan anders….waarom zou het nu anders zijn…

  Mehmet

 2. Wat anders is? is dat nu PKK dagelijks tientallen soldaten en polities vermoord. PKK was vroeger vooral actief in het Oosten van Turkije, maar nu zijn ze landelijk actief, ze plegen aanslagen door heel het land en ze zitten nu zelfs in het Turkse parlement!!(BDP) Maar de prioriteit voor Erdogan(AKP) is Syrie, dit is in opdracht van hun baas in Washington

 3. Erdogan is juist slim bezig…

  Pkk wordt door de beste mensen (mossad) opgeleid. Ze krijgen de hoogste technologische steun en eventueel manterielen die er in de wereld bestaan. Pkk is niet meer het Pkk van 10 jaar terug. Geld en wapens onbeperkt.

  Volop steun van meerdere landen en met name Europa en Amerika.

  Turkije vecht in zijn achtertuin niet tegen Pkk maar tegen de beste geheime diensten van de wereld,

  De Pkk krijgt juist zware steun omdat Turkije economisch sterk in de goede richting ontwikkeld. Men wil dit stoppen en dat kan je door terreur en onstabiliteit doen,

  Iedere keer wanneer de KOerden het beter krijgen, meer rechten krijgen, meer democratie krijgen raken de mannen in paniek die PKK achter de schermen controleren. (lees Europa, AMerika en Israel). Maar zijn Europa, Amerika en Israel slecht…. natuurlijk niet, zij doen niets anders dan anders door voor hun eigen belangen opkomen. Turkije en de Turken moeten nog leren wat hun belangen zijn en waar hun belangen liggen.

  En Syrie….Na Syrie…Is Iran en daarna Turkije aan de beurt…. het hele gebied wordt weer verdeelt opdat het makkelijker overheerst kan worden.

  Logich… de volgende logische stap is dat Iran, Turkije en anderen daar tegen verzet bieden…tenminste als ze wakker worden van de roze soap series en tv progamma’s.

  Het is in het belang van Turkije om Syrie te laten vallen, al lijkt dat niet zo.

  – Als Syrie valt zal Syrie economisch zwaar op Turkije leunen. De Turkse economie zal heel goed draaien in dat deel.

  – Erdogan lijkt op deze manier de brave kind in de klas die goed naar de meester luistert. (Amerika, Europa en Israel).

  – Turkije is lid van de Navo vroeger was de tegen pool daarvan de Warschaupact. Nu is de tegen pool daarvan de Shangai 6 groep. Turkije probeert daarvan Lid te worden… met andere woorden Turkije is bezig over te stappen naar de vijhanden van het westen…Als Syrie valt zal dit proces versneld worden omdat een belangrijke bondgenoot van Rusland en China zal zijn gevallen….

  Als Turkije weggaat als bondgenoot van het westen zal het westen de controle over het Midden oosten kwijt raken….

  Dat zal dan reden tot oorlog zijn tegen Turkije door het Westen.

  Mehmet

 4. mmm

  het lijkt dat als Turkije lid wordt van de Shanghai 6 groep Turkije ruzie krijgt met het westen en daarmee in de problemen komt….

  even toelichten… dat is niet zo.

  Turkije is al in problemen omdat het juist vrienden is met het westen…echter dit is een gedwongen vriendschap voor Turkije. Turkije staat met zijn rug naar de muur en heeft geen andere alternatief als Europa. Als Turkije durft naar de andere kant te kijken zal het klappen krijgen…. de andere kant kan Turkije niet goed genoeg helpen…..

  echter dat is in dit geval dit keer anders met het Shanghai 6 groep.

  Als Turkije daarvan lid wordt zal een nieuwe afzet markt voor de Turkse economie vrijkomen die net zo groot is als de Europese afzetmarkt en groeiend is naar nummer 1 in de wereld. Dat betekent dat Turkije niet net als nu rond of tegen de 10% per jaar zal groeien… nee Keihard boven de 10%.. !!! omdat Turkije dan naast Europa andere afzet markten zal hebben.

  – Verder kan Turkije zonder problemen Pkk probleem oplossen…. Nu wordt Turkije iedere keer belemmerd wanneer zij iets willen doen. Dus de Pkk wordt kunstmatig gesterkt en Turkije
  wordt kunstmatig verzwakt tegen de Pkk.

  Wanneer de hand van het westen weggehaald wordt uit Turkije zal Turkije niet meer kunstmatig zwak zijn naar de Pkk toe…dan zal Turkije de PKK vernietigen…al zal de PKK alle steun die mogelijk is ontvangen….niets kan dan Turkije tegen houden om de PKK terreur de vernietigen en hiermee zijn eigen democratie en welvaart te bevorderen….

  Wanneer dit gerealiseerd is zal Turkije gezien zijn ligging en zijn DNA, Turkse karakter economisch en kwa invloed verder groeien…om een regionale macht te worden waarmee rekening mee moet worden gehouden.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here