Stoffelijk overschot oud-president wordt opgegraven

2
1

Het Turkse openbaar ministerie heeft besloten dat het stoffelijk overschot van de vroegere premier en president Turgut Özal moet worden opgegraven voor een nader onderzoek naar zijn dood in april 1993. Dat meldt Novum Nieuws. De familie van Özal beweert al langer dat de pro-westerse politicus werd vergiftigd. Artsen concludeerden destijds dat de 66-jarige Özal, die in 1997 een drievoudige bypass-operatie aan de kransslagader onderging, was gestorven aan hartfalen.

Eerder dit jaar werd in een officieel rapport vastgesteld dat de omstandigheden rond Özals dood verdacht waren. Het is nog niet bekend wanneer het lijk van Özal wordt opgegraven.(Bron: Novum Nieuws)

2 REACTIES

  1. Het Turkse leger heeft hem vermoord in opdracht van CIA omdat hij zelf Koerdisch was en op het punt stond het Koerden probleem van Turkije definitief op te lossen….

    Alleen natuurlijk mocht dat niet omdat anders Turkse economie en democratie zich heel snel de goede richting op zou bewegen…en het niet meer mogelijk worden om Turkije te polariseren….zodat verdeel en heers politiek toegepast kan worden.

  2. […] het lichaam van de in 1993 overleden Turkse president Turgut Özal. Officieren van justitie hadden vorige maand opdracht hadden gegeven tot een autopsie, om te onderzoeken of hij mogelijk het slachtoffer van […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here