Turkije gaat Israëlische militairen vervolgen

17
4

Turkije gaat vier hoge Israëlische militairen bij verstek vervolgen voor de aanval op een hulpkonvooi in 2010. Bij de commando-actie kwamen negen Turkse opvarenden om het leven. Een Turkse rechtbank heeft de aanklacht goedgekeurd meldt het NOS Journaal.

Het hulpschip Mavi Marmara was op weg naar de Gazastrook om hulpgoederen naar het Palestijnse gebied te brengen, maar mocht niet verder vanwege een Israëlische blokkade op zee. Het Israëlische leger viel het schip aan in de internationale wateren van de Middellandse Zee.

Turkije wil nu de toenmalige opperbevelhebber van de Israëlische strijdkrachten, Gabi Ashkenazi, vervolgen. Ook de bevelhebber van de marine en een inlichtingenofficier moeten voorkomen. Ze kunnen een straf krijgen van negen keer levenslang. Israël gaat de militairen niet uitleveren aan Turkije. Het land ziet hen niet als misdadigers. De kans dat ze in een Turkse cel terechtkomen, blijft daarom klein.(Bron/Lees verder: NOS Nieuws)

17 REACTIES

 1. @ Likoed Nederland

  Martelarij en maagden als beloning horen niet thuis binnen de Islam. Graag nonsense interpretaties en de Islam gescheiden houden..

 2. Likoed maak je geen zorgen.
  Turkije en Erdogan met zijn hele administratie ondersteund Israel voor de volle 100% tegen de rest en met name tegen Iran.

  Mabi Marmara en het hele verhaal daarachter is een politieke spel waarin Israel per ongeluk politieke strategische fouten heeft gemaakt waardoor de relaties met Turkije verslechteren.

  Maar goed, in grote lijnen mag Amerika in Turkije een raket systeem bouwen die Israel zal beschermen tegen Iran. Tevens heeft Erdogan zijn populariteit gebruikt om in Egytpte een systeem voor te stellen wat Israel en het westen garandeerd dat hun belangen veilig zijn gesteld.

  Erdogan weet heel goed dat Israel zeer sterk is en dat de Joodse gemeenschap in de wereld oppermachtig is en hem letterlijk binnen een maand van de kaart vegen mits dat nodig zal zijn samen met zijn hele administratie….

  Het is allemaal een politieke show dat achter de schermen waarschijnlijk gesteund wordt door grote Joodse en Westere denktanks die achter de schermen de wereld besturen.

  Wat ik wel merk is dat Het westen en Israel zich vergissen in de Turken in de zin van door te denken dat Turken beetje net als Arabieren zijn. Dat is analystische fout die de Engelsen in Galipoli hebben gedaan.

  Turken en Joden hebben genetisch meer gemeen dan je vermoeden kan…daarom zijn zij beiden zeer ondernemend…

  Mehmet

 3. By the way,

  Likoed je weet dat Moslims 5 keer bidden per dag voor jouw God…en dat van de Christenen.

  By the Way een belangrijke verschil tussen een Arabier en een Turk… Arabier wil als Martelaar sterven om in de hemel te komen. Hij moet wel eerst gehersenspoeld worden en overtuigd worden wat erg veel tijd en moeite kosten. Een Turk doet het vaak gratis en voor niets hij hoeft alleen maar beetje boos of beledigd te zijn. Hemel of hel wordt op dat moment onbelangrijk voor hem wat heel effecient werken kan.

  Mehmet

 4. Ow nog een belangrijk verschil wat mij deed verbazen, letterlijk mond open…

  Palestijnen die weg zijn uit Palestijnse gebieden of Israel vergeten hun hele zaak en bouwen lekker elders hun leven op. Vanaf dat moment hebben ze niets meer te maken met de Palestijnse zaak… het maximale wat ze eruit kunnen halen is een discussie of gesprek in de zin van tegen Israel etc.

  Raar….kijk hoe een Turk is.

  Een Turk zou nooit en nimmer vergeten wanneer hij genaaid wordt. Hij wordt oud sterft en die herinnering wordt overgedragen na 10 generaties blijft een Turk heel vijhandig en boos, ook al is het honderden jaren geleden….

  Chinezen hebben een gezegde overen de Turken die zegt van:

  Moord alle Turken uit, toch gaat er eentje opstaan een nieuwe landen bouwen en komen en zijn wraak nemen.

  Nog een Chineze gezegde :

  Schop een Turk 10 keer hij zal niets terug doen. Maar de 11e keer maakt hij je dood.

  Een Indische gezegde over de Turken:

  Moge god je Behoeden voor de Wraak van een Afghaan en Oorlog met de Turken.

  Een Europese gezegde:

  Ga een Turk noch Naaien, maar noch laat je niet door een Turk naaien…

  want namelijk als je een Turk naait wordt hij eeuwig vijhand met je en komt vroeg of laat wraak nemen. Dus afblijven van de Turk anders heb je een grote Probleem maar anderzijds laat je niet naaien door een Turk want als een Turk eenmaal naait neemt hij bezit van je en wordt je zijn eigendom…In beide gevallen is een Turk een probleem.

  Ow nog een gezegde, deze verzin ik ter plaatse maar het klopt wel denk ik:

  Als ergens in Europa de werkloosheid hoog is stuur de Turken daar, dan zal de werkloosheid dalen want de Turken zijn net strond op een Akker die alles goed doet groeien, alleen over 50 jaar is hij wel je baas.

  Mehmet

 5. Dus…Wat Palestijnen betreft…Ik heb geen respect voor de Palestijnen omdat Palestijnen geen respect hebben voor zichzelf.

  Joden zijn gekomen, hebben uit niets hun land opgebouwd, hebben gevochten tegen zoveel domme arabieren en hebben Israel met hun nagels en blote handen met heel een ziel opgebouwd met een overgave waar ik alleen U tegen kan zeggen.

  Dus pak de Palestijnen alles af wat ze nog over hebben en schop de rest over de grens…en wees niet bang. Over 20 jaar zijn ze zelfs vergeten dat de Palestijn zijn. Wraak zullen ze nooit nemen.

  Mehmet

 6. @Gadamar

  Onze bron is het vermelde filmpje en de Elsevier, die schreef destijds:

  “Minstens drie Turkse mannen die meevoeren op het konvooi dat de confrontatie zocht met het Israelische leger, wilden sterven als martelaar. Ook andere opvarenden wilden liever dood dan Gaza bereiken.

  Dat hebben nabestaanden woensdag tegen Turkse krant Vatan gezegd.

  Een was een 39-jarige man uit Turks Koerdistan, die studeerde aan de islamitische universiteit al-Azhar in het Egyptische Cairo.
  “Hij wilde al jaren naar Palestina,” zegt zijn vrouw. “En hij bad constant om martelaar te worden.”

  Een ander slachtoffer was aanhanger van een extremistische islamitische politieke partij. De derde dode werkte voor de hulporganisatie IHH, die ervan verdacht wordt banden te onderhouden met terreurnetwerk Al-Qaida. Ook een vierde Turk die omkwam bij de aanval, zou bij IHH betrokken zijn geweest.

  Het lijkt erop dat veel actievoerders andere doelen hadden dan het ‘helpen van Palestijnen in Gaza’ (zie video). Zo zegt een islamitische vrouw tegen een journalist aan boord:
  “We zien twee prachtige uitkomsten tegemoet: of we bereiken Gaza, of we sterven als martelaar.”

  Tevens werden er aan boord antisemitische liederen gezongen, waarin de intifada’s tegen Israel worden verheerlijkt.”

  (Elsevier, 2 juni 2010)
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/267221/Activisten-Gazaschepen-wilden-sterven-als-martelaar.htm

 7. Leuk en aardig likoed NL, maar met selectieve speculaties bereiken we natuurlijk niets..Zo ken ik er ook wel een paar. Wat bereikt u nou met een opsomming van selectieve speculaties?
  Bovendien is uw antwoord geen bevredigende reactie op mijn opmerking..Graag wil ik u nogmaals verzoeken om nonsense interpretaties van de mens en de Islam gescheiden te houden..

 8. Likoed Nederland keert de zaken om. Dat een aantal Turken aan boord van de Mavi Marmara bereid was als martelaar te sterven voor de Palestijnse zaak zou pas later blijken. De Israëlische commando’s die al schietend aan boord van de Mavi Marmara kwamen kunnen er niet van op de hoogte zijn geweest.

 9. Likoed Nederland,

  speculaties (subjectieve beweringen op zijn likoeds) onderbouwen? Knap hoor, erg indrukwekkend.

 10. @Peter Edel

  Dus de Israeli’s konden niet weten dat mensen die met metalen staven gingen slaan, met messen staken en schoten agressieve bedoelingen hadden?

  U bakt ze zeer bruin.

 11. @ Likoed Nederland

  U heeft helemaal gelijk..Het is de normaalste zaak van de wereld om stenen, metalen staven en messen te beantwoorden met kogels…Men zou beter moeten weten…
  Dus stenen, metalen staven, messen, waterpistooltjes of een luide scheet, de schietgrage Israeli’s staan paraat.

 12. @ Likoed Nederland

  Nee, de Israëlische commando’s kwamen met vreedzame bedoelingen aan boord van de Mavi Marmara. Wat had u verwacht? Dat ze op een kopje thee werden vergast?

  Metalen staven en messen tegenover high tech wapens. Opgewaardeerde vuurpijlen tegenover witte fosfor. Wie haat en geweld zaait zal iets soortgelijks oogsten.

  Ik bak ze bruin? Eerlijk gezegd meen ik dat de Israëlische commando’s aan boord van de Mavi Marmara een koekje van eigen deeg kregen.

 13. @Edel

  U weet ook wel dat de eerste Israelische militairen die landen alleen uitgerust waren met painball pistolen.

  Het geweld startte vanuit de opvarenden, zoals blijkt uit de beelden en de BBC documentaire.
  Ze wilden toch stervan als martelaar.

  U bakt ze heel bruin, u blijft de feiten negeren.
  Het is bekend waarom.

 14. Likoed nederland, opdonderen naar je eigen zionistische website. Kom jou bullshit overal tegen. Internationale water zegt jullie zionisten niks he. Je hebt geen recht om op die boot zelf je joden poot neer te zetten, laat staan negen mensen af te slachten. Want 3 keer door iemand kop schieten is niet voor je zelf opkomen maar lekker executeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here