Turkije wijst Syrische diplomaten uit

0
1

Na onder meer Frankrijk en Groot-Brittannië heeft nu ook Turkije besloten om alle Syrische diplomaten in Ankara uit te wijzen. Turkije, een buurland van Syrië, protesteert daarmee tegen het bloedbad in Houla, waar vrijdag 108 mensen omkwamen(foto). Dat meldt het NOS Nieuws.

De Syrische diplomaten krijgen 72 uur de tijd om uit Turkije te vertrekken. Gisteren stuurden een aantal EU-landen, de Verenigde Staten, Canada en Australië al de Syrische ambassadeurs in hun land naar huis. Vanochtend sloot ook Japan zich daarbij aan.

Nederland heeft de Syrische ambassadeur in Brussel, die ook in Nederland actief is, tot persona non grata verklaard. In reactie daarop heeft Syrië Nederlandse diplomaten 72 uur de tijd gegeven om het land te verlaten. Bron/Lees verder: NOS Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here