Hek langs Grieks-Turkse grens

2
6

Griekenland is begonnen met de bouw van een hek langs de grens met Turkije. Het hek is bedoeld om immigranten tegen te houden, die illegaal de Europese Unie proberen binnen te komen. Dat meldt de NOS. Het 11 kilometer lange hek komt aan de oever van de rivier de Evros, die in het noordoosten van Griekenland de grens met Turkije vormt.

De kosten van de bouw bedragen 3 miljoen euro. Griekenland zal die zelf betalen. De Europese Unie weigert mee te betalen, omdat het hek volgens eurocommissaris Malmström de immigranten niet zal tegenhouden.

Naar schatting van de Griekse overheid zijn dit jaar 128.000 immigranten uit Azië en Afrika naar Griekenland gekomen. Bijna de helft van hen kwam via Turkije het land binnen. (Bron: NOS Nieuws)

2 REACTIES

 1. Hij heeft veel overeenkomsten met de Berlijnse muur. Is Griekenland zich middels deze hek aan het isoleren van de buitenwereld ? De EU heeft in breedste zin van het woord genoeg van Griekenland. Dezelfde uitspraak kan ik ook doen over het Midden Oosten. Griekenland is een solo player geworden.

 2. wat een toestand.

  in Turkije doen AKP’ers blij en zijn ze gelukkig omdat het goed zou gaan met Turkije en de economie..?

  velen wijzen zelfs naar de Grieken en hun financiele problemen en lachen ze uit=versieren zichzelf met ongeplaatste waarden…..

  maar welnu: De ‘arme’ Grieken maken een hek met het ”rijke’ Turkije….. hoe logisch allemaal…?

  wie maakt de achterlijke Turken wakker?

  niemand zij moeten slapen en zichzelf blijven versieren met dingen die ze niet bezitten/hebben bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here