Turkije wil eigen ruimtevaartprogramma

9
9

De Turkse regering wil dat het land over enkele decennia mee kan doen met internationale ruimtevaartprogramma’s. Om die droom dichter bij te brengen is het ruimtevaart technologie directoraat opgericht. Dit moet Turkse bedrijven die zich momenteel reeds bezig houden met ruimtevaartechnologie gaan coordineren. Dat schrijft Hürriyet Daily News.

In de toekomst wil Turkije een eigen nationaal ruimteagentschap oprichten. de Japanse overheid heeft interesse getoont in kennisoverdracht aan de Turken op het gebied van ruimtevaart.
(Via: www.nujij.nl | FOTO: Hürriyet)

9 REACTIES

 1. Waarom zou Europa jaloers zijn? Europa heeft sinds 1975 met ESA (European Space Agency) een eigen ruimtevaartprogramma. Daarvoor en nog steeds wordt er ook samengewerkt met de NASA.

  In Nederland zijn er meer dan zestig bedrijven en ondernemingen bezig met ruimtevaart en ruimtevaart technologieën.
  Estec, European Space Research and Technology Centre
  SRON, het SRON Netherlands Institute for Space Research.
  NSO, de Nederlandse ruimtevaartorganisatie, Netherlands Space Office.
  NIVR, Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart
  Daarmaast zijn er drie nederlandse astronauten, waarvan één met een amerikaanse nationaliteit.
  Turkije kan beter samenwerken met de ESA, NASA, ROSCOSMOS (Russische Ruimtevaartorganisatie) of met Japan zoals zelf aangegeven ipv het wiel opnieuw uitvinden en onnodige uitgaven te doen.

 2. @ Go Turkey
  Verdiep je is in wat er in Nederland / EU gebeurt. Trots zijn op Turkije is je gegund maar kijk is verder dan de turkse tv en/of krant.
  Het zal de trots van Erdogan wel zijn om een eigen ruimtevaartprogramma te verwezenlijken want hij wil weer een Groot Turkije.
  Dat komt er ook als hij (AKp) zorgt dat alle mensen verzekerd zijn van goeie ziekenzorg en een uitkering krijgen als er geen werk is! Dán is hij groot in mijn ogen.

 3. Marry,

  Dat doet Erdogan al in de relatieve zin. Relatief omdat je het nog niet kan vergelijken met Nederland. Maar wel 10 keer zo goed als 10 jaar terug. Als Turkije net zo hard in welvaart blijft stijgen als nu is Turkije per hoofd van de inwoners over 15 jaar net zo rijk als Nederland….

  maar als ze nog slimmer doen…zijn ze dat over 5 jaar….

  en als alles misgaat wat mis kan gaan inclusief een oorlog…dan zal Turkije net zo arm zijn als 10 jaar terug….

  Verder is bij een onderzoek gebleken dat Erdogan als Politicus het minst aan het liegen is geweest in de wereld. Want in de relatieve zin heeft hij alles wat hij gezegd heeft verwezenlijkt… dus als een echtte Politicus valt hij tegen omdat wij gewend zijn dat liegen de standaard procedure is bij het voeren van Politiek.

  Mehmet

 4. @Mehmet
  Relatief betekent dat iets moet worden bezien in relatie tot iets anders en dan heb je gelijk als het gaat over hoe het nu in Turkije t.o.v. Nederland gaat.
  Niet alles kan opgelost worden in een paar jaar tijd.
  Grote dingen op wereldniveau laten zien is mooi maar voor je bevolking zorgen mooier!
  Die laatste alinea heeft niet veel te maken met het onderwerp maar als jij vindt dat Erdogan betrouwbaar is gun ik dat je van harte. Op mij komt hij over als een harde man die ook als een echte politicus gebruik maakt van het Oosten en het Westen.. en dat mag:) groet Marry

 5. marry wie je ook bent kom niet popiejopie doen met je gedrag knurft dat je bent. laat nederland en europa lekker naar de klote gaan heerlijk ik geniet er van stelletje rascisten dat jullie zijn. en verder laat mensen zelf in hun eigen waarde en inzien wat ze willen bekijken en hoe ze willen benaderen. eu = anti moslim en erdogan gaat dit veranderen en daar is IEDEREEN bang voor. laat mensen in zijn of haar waarde kom niet hier de mejuffrouw spreken. jullie hebben allemaal mensen misbruikt vergeet de zwarte mensen niet!

 6. je hebt gelijk Kenan Demir. geen enkel land –islamitisch of niet- kijkt op naar turkije. zelfs de niet-olierijke Arabieren die letterlijk leven in het stront niet!
  maar zij die als Ottomaanse Turken vol trots door het leven gaan hebben geen realiteitsbesef, en versieren zich daarom met eervolle waarden of kennis welke ze niet hebben…

  dit is dan mijns inziens een nieuwsbericht om dit soort achterlijke Turken lekker achterlijk(trots: ) te houden…….

  zowat alles wijst op het tegenovergestelde; Turkije zit op schoot bij de VS en Israel en die willen echt niet dat hun ‘bitch’ voor zichzelf gaat zorgen… en daarom wordt er in turkije niets geproduceerd zowel kwa productie als kennis… doelbewust wordt dit tegengehouden zodat Turkije afhankelijk blijft van de VS en Israel.

  Altijd wanneer Turkije echt op eigen benen wil staan(iets wat nu overigens toch niet het geval is!), en iets positiefs willen bereiken wordt er een stokje voor gestoken met redenen als ”siz yapmayin, biz size veriririz”

 7. Senem,

  begin zelf is met mensen in hun waarde laten….tjonge jonge. zo luistert toch niemand meer naar je, al zou je inhoudelijk gelijk hebben. wat een verongelijkte boosheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here