Toch geen verbod op ritueel slachten

0
5

Er komt voorlopig geen verbod op onverdoofd ritueel slachten. Na een lang debat bleek er vannacht in de Eerste Kamer geen meerderheid te zijn voor het plan van de Partij voor de Dieren. De PvdA schaarde zich bij de tegenstanders en ook de VVD was tegen. CDA, SGP en ChristenUnie hadden zich al eerder uitgesproken tegen een verbod dat de vrijheid van godsdienst te zeer zou inperken.

De Tweede Kamer ging eerder dit jaar wel akkoord met een verbod, met ruime meerderheid. Maar in de Eerste Kamer sprak de PvdA van symboolwetgeving en de VVD vindt dat de grondwet te veel wordt aangetast en dat belangen onvoldoende zijn afgewogen. De senaat moet volgende week nog wel stemmen over het voorstel meldt de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here