Turkse officieren veroordeeld

0
3

Twee Turkse legerofficieren zijn donderdag in Trabzon tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens plichtsverzuim. Vier anderen kregen elk vier maanden. Ze hadden volgens de rechter informatie genegeerd die de moord op de etnisch Armeense journalist Hrant Dink had kunnen voorkomen meldt Novum Nieuws.

Dink, hoofdredacteur van de Armeense krant Argos, werd in januari 2007 door een extremistische nationalist voor zijn kantoor in Istanbul doodgeschoten. Hij was met de dood bedreigd vanwege uitlatingen over de massamoorden op Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog. De schutter en twee andere verdachten staan momenteel terecht in Istanbul.

De officieren in Trabzon werden ervan beschuldigd niets te hebben ondernomen nadat hun ter ore was gekomen dat een van de drie verdachten die nu terechtstaan van plan was Dink te vermoorden. De officieren ontkennen en gaan naar verwachting in beroep tegen hun veroordeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here