België vs Turkije eindigt in gelijkspel (1-1)

5
1

De cruciale wedstrijd uit groep A tussen België en Turkije heeft geen winnaar opgeleverd. De nummers twee en drie van de poule moeten genoegen nemen met 1-1. Turkije kwam met het puntje in Brussel met de schrik vrij. In de 75ste minuut miste Standard Luik-middenvelder Axel Witzel van elf meter (penalty) een unieke kans om België met een voetje richting het EK in Oekraïne of Polen te schieten.

Het EK 2012 in Polen en Oekraïne blijft haalbaar voor België, maar Turkije staat er nu beter voor.

Voor de wedstrijd kwam het op de Kouter in Gent tot rellen tussen Turkse en Belgische supporters. Er werd met drank en blikjes over en weer gegooid tussen de supporters, en ook met vlaggenstokken en bengaals vuur. De politie sloot het voorste gedeelte van het plein af en chargeerde in gevechtskledij.

5 REACTIES

 1. Je moet niet durven respectloos om te gaan met een Turkse vlag want de ‘bescherming’ van een vlag (al is het natuurlijk ook gewoon een een lap rode stof) is voor sommige Turken een argument om een mensenleven (toch echt wel iets meer waard dan een lap stof in vredestijd nota bene bij een voetbalwedstrijd) eventjes te vergeten met een beroep op alleen maar een verondersteld nationale trots en eigenwaarde…waardeloze mensen dit type nationalisten. issiz, gucsuz, (ki issiz gucsuzlere lafim yok) kendini bilmez milliyetci takimi…Ne mutlu Turkum diyene ve bunun gercek anlamini bilene…

 2. @ Ali,

  hoe durf jij zo denigrerend te doen over de Turke vlag, of in jouw optiek; lap stof….Het gaat hier om hooligans, niet om de Turkse vlag…dat jij en de hooligans dat niet los van elkaar kunnen zien is pas een groot probleem. Laat dat lapje stof aub buiten beschouwing en wees juist dankbaar dat we dankzij dat lapje stof waar zoveel jonge soldaten voor hebben gevochten ons ouders hebben gegeven en ons niet hebben opgezadeld met duitse,engelse of italiaanse vaders..

  Evet…ne mutlu Turkum diyene…;)

 3. Gadamer…

  wederom lees je alleen maar de dingen die je wilt lezen omdat je denkt dat ik uberhaupt de vlag zelf tot onderwerp zou nemen…ik zou je adviseren nogmaals de reactie te lezen

  bayraga yuzune bakmaya deger insanlar saygisizlik yapsa, ve bayragi o an oyle pis bir ortama goturmeyen vatan evladlari olsa haklisin derdim…ama oyle pislik dolu, igrenc bir ortama bayrak goturup, sarhos ve gozu donmuslerin saldirisindan sonra bayrak adina Turklerin hepsine zarar veren davranislardan dolayi, bu insanlara ve bunlar gibilerine lapje stof denir…boyle bir ortamda o bayragin hic bir degeri kalmiyor…

 4. Gadamer…ik begin echt te twijfelen aan jou interpretaties…volgens mij denk je te weten wat er staat omdat je een idee hebt over de boodschapper…zonde!

 5. bayraga onem veren onu bu duruma getirip ondan sonrada savunmaya kalkmazdi…

  stadyuma bayrak gotur, ama sarhoslarin arasina bayrakla girmek ne haddine…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here