President: ‘Christenen in Turkije niet gediscrimineerd’

2
2

De Turkse president Abdullah Gül heeft in een interview met de Oostenrijkse krant ‘Der Standard’ ontkend dat de christenen in zijn land gediscrimineerd worden. Zij mogen vrij erediensten houden, aldus de president. De president gaf toe dat enkele priesters in het verleden werden aangevallen. Hij herinnerde er evenwel aan dat de daders voor de rechtbank werden gedaagd, schrijft RKnieuws.net.

In een interview met “Die Presse’ zei de Turkse president dat hij zich zorgen maakt over ’zorgwekkende ontwikkelingen’ in Europa. Hij doelde op toenemende vreemdelingenhaat, extremisme en islamfobie. ‘Deze ontwikkelingen passen niet in Europa, dat de bakermat is van de mensenrechten’, stelde Gül. De president voerde ook aan dat extremistische standpunten in alle godsdiensten kunnen voorkomen.
(Bron: RKnieuws.net)

2 REACTIES

  1. Europa wordt als bakermat van de mensenrechten beschouwd omdat de Europeanen de mensenrechten in het verleden flink hebben geschonden.

  2. Ne Gadamer, Europa wordt als de bakermat van de mensenrechten beschouwd omdat men daar met schade en schande iets wijzer is geworden, zeker wat betreft de excessen waar nationalisme toe kan leiden. Maar ideaal is het hier ook niet. Verre van zelfs, want ook in Europa is nog veel noodzaak tot verbetering als het om nensenrechten gaat. Ook wat betreft de opstelling van landen met mensrechtenproblemen buiten Europa. Ging onlangs bijvoorbeeld nog stevig over mijn nek toen ik las hoe Islam Karimov uit Oezbekistan hier de hand boven het hoofd wordt gehouden, terwijl die idioot zijn opponenten in een pan stopt om ze te koken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here