Veel gastarbeiders zijn pensioen misgelopen

4
77

Een grote groep, vooral Turken en Marokkanen die in de jaren zestig en zeventig als ‘gastarbeider’ door Nederland werden uitgenodigd, komen er ineens achter dat de gouden pensioenbergen in Nederland hen door de neus werden geboord door hun werkgevers. Ze zijn met duizenden, en hun aantal groeit snel schrijft De Volkskrant. Het is een onzichtbare, onmondige groep waarvan de oudsten al jaren zijn gepensioneerd.

Jarenlang hebben ze gehoord dat de oudedagsvoorziening in Nederland de beste van de wereld was. Nu het zover is, zijn ze bitter. Ze blijken vaak helemaal geen of een karig pensioen te hebben opgebouwd. Ook hun AOW is meestal beperkt, omdat ze niet vanaf hun vijftiende in Nederland hebben gewoond. Dus belanden ze deels in de bijstand met alle beperkingen van dien, zoals het verbod op bijverdienen en het opeten van je spaargeld.

Het pensioen zou vanzelf geregeld worden, dacht hij, maar dat was niet zo. Werkgevers vonden allerlei creatieve oplossingen om de pensioenverplichtingen te ontduiken schrijft de krant. Lees hier het uitgebreide artikel.

4 REACTIES

 1. Typisch een actie van de krenterige Nederlandse werkgevers. Recht hebben
  en je recht krijgen zijn 2 verschillende
  dingen. Nederland is toch een sociale
  democratische rechtsstaat ???

  Dat blijkt wel weer uit deze voorbeeld.
  Nederland en de werkgevers moeten
  zich doodschamen. Als je tenminste
  schaamtegevoel hebt. De Turken
  hebben altijd keihard gewerkt onder
  asociale werkomstandigheden.

  Ik ga een oproep doen via de media in Turkije
  en Nederland, zodat alsnog de volledige
  pensioengelden, die nu achterover zijn
  gedrukt, uitbetaalt worden aan de
  rechthebbenden

 2. Jaja, heel vele marokanen en turken, die enkele jaartjes hooguit even gewerkt hebben, en dan nu na decennia werkloosheids uitkeringen “recht”hebben op een volledige AOW EN nog een riant pensioen? Waar haal je deze nonsens vandaan?
  Deze lieden hebben een werkverleden van niets! wat doet turkije en marokko voor haar mensen??

 3. Nou kees dat zie je volgens mij verkeerd. Ik ken vele turkse mannnen die jarenlang keihard gewerkt hebben. Niet “even” zoals jij in jou bericht schrijft, maar ‘constant’ het hele jaar door en jaren achter elkaar. 40 uur was voor hun een parttime baan. De meeste werkte 60 uur of langer per week. En voor wat?? De meeste nederlandse mensen haalden hun neus op voor hen, ja ook ik. Het waren gastarbeiders. TURKEN. Nog steeds een scheldwoord voor alle buitenlanders. Oké je hebt uitzonderingen. Maar die zijn zeldzaam bij de oorspronkelijke turkse en marokkaanse werknemers. De turkse en marokkaanse werknemers van de jaren 60 en 70 zijn zeer harde werkers. Iets wat jij, en ik, niet kunnen voorstellen. Petje af voor hen. Stel je voor dat je jarenlang in het buitenland moet werken zonder je vrouw en kinderen bij je in huis. Slapen in een bed wat je nog moet delen met 1 of 2 andere bewoners. Geen mobiele telefoons dus hopen dat je 1x per week de stem van je geliefden kun horen. Dit alles voor een fractie van wat je nederlandse collega verdiend met dezelfde baan. En nu ook nog je pensioen zien te verdwijnen omdat je ’ter goede trouw” was??? Schandalig!!! Deze mensen verdienen een lintje. De vraag is niet wat turkije of marokko doet voor deze mensen. De vraag is wat nederland doet voor deze lieve, zeldzame, hardwerkende mensen doet.

 4. Kees Jullie Hollanders van jou soort, hebben een VOC mentaliteit
  Geld maken op iemand anders z’n rug! Vergeet niet wat je grootouders hebben gedaan, vuile veraders dat je Jullie zijn, Jullie verkochten een JOOD voor een gulden! Kom hier niet met je grote praatjes.

  Groetjes van mohammed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here