DHKP/C lid verklaart JITEM infiltrant te zijn

0
5

Afgelopen maart werd een groep activisten van het Revolutionaire Volksbevrijdingsfront DHKP/C gearresteerd op verdenking van het plannen van aanslagen in Istanbul. Een van de gearresteerden, een zekere Aziz Ermis, heeft onlangs toegegeven dat hij binnen de DHKP/C infiltreerde in opdracht van JITEM.

Deze illegale afdeling van de gendarme heeft niet alleen dood en verderf gezaaid in Zuidoost Turkije, maar is ook in verband gebracht met het Ergenekon-netwerk, dat volgens de aanklagers voornemens was via een aaneenschakeling van geweld een einde te maken aan het regeren van Recep Tayyip Erdogans AK-partij. De veronderstelde commandant van JITEM, Generaal Veli Kücük behoort dan ook tot de Ergenekon-verdachten in de Silivri-gevangenis.

Deze nieuwe link met JITEM zou wellicht tevens nieuw licht kunnen werpen op de aan de DHKP/C toegeschreven aanslag in 1996 op de Turkse zakenman Özdemir Sabanci.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here