PvdA-Statenlid strijdt voor halalvlees

2
1

‘Ik verdedig de vrijheid van godsdienst en ben dus tegen het verbieden van onverdoofd ritueel slachten’, aldus het Limburgse PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk, tevens fractievoorzitter in Roermond. Als hij geen Senaatskandidaat kan vinden dit standpunt deelt, zal hij blanco stemmen. Lees in Binnenlands Bestuur een uitgebreid interview met hem hierover.

2 REACTIES

  1. Binnen de Islamitische geleerden zijn 2 groepen. de ene groep zegt, omdat het dierenleed nog meer voorkomt mag het, de andere groep zegt er staat in de letterlijke teksten dat het waarschijnlijk niet kan. De tweede groep kan niet wijzen op teksten waarin staat dat het letterlijk niet mag. (immers, in die tijd wist men niet van de mogelijkheid van het supersnel verdoven van dieren). Politici die zich hard maken voor onverdoofd slachten, kiezen er dus voor om de orthodoxe opvatting te laten prevaleren boven de alom aanwezige, minder orthodoxe en mijns inziens meer zinnige en logische benadering van de islam en de wetsteksten die daarbij horen. Islam kent voorstschrijdende inzicht. Alle logische denkkaders binnen de islam wijzen daarop. alleen zo kan de Islam een religie van alle tijden zijn. Niet door de regel aan te passen, maar je aan de regel te houden, met voortschrijdend inzicht! De anfdere optie is strikt vasthouden aan de tekst, niet op essentie en doel, maar op de letterlijke regel. Dit soort politici die kiezen daarvoor!

  2. Goed van hem maar wilders krijgt toch zijn zin en halalvlees is nu toch verboden in NL ? was op nieuws op Turkse zenders vandaag. O by the way lekker boeien dat we in NL geen halal vlees mogen we gaan gewoon met zijn allen naar duitsland voor het vlees laat de nl vlees sector maar verlies lijden en de duitsers maar de vruchten van plukken 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here