Onderzoek naar uitkeringstrekkers met bezit in Turkije

0
17

Het ministerie van Sociale Zaken gaat meer onderzoek doen naar allochtonen die in Nederland een bijstandsuitkering ontvangen, maar in land van herkomst huizen of grond bezitten. Vorig jaar is naar 945 steuntrekkers onderzoek gedaan. In tien procent van de gevallen kregen zij een boete voor bezittingen in het buitenland, meldt De Telegraaf.

Het Bureau Fraude Informatie werkt voor deze onderzoeken samen met de ambassades in Turkije, Marokko, Suriname en Spanje. De fraudeonderzoeken hadden plaats als bijstandstrekkers verdacht lang weg bleven in het buitenland of buitensporig hoge telefoonrekeningen hadden omdat er heel vaak naar het land van herkomst werd gebeld.

Vorig jaar werden twee Turkse stelletjes hiervoor beboet meldt Elsevier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here