Kardes Türküler: pleidooi voor verbroedering

2
7

Zoals Bløf in Nederland het publiek massaal naar de concertzaal weet te krijgen, zo staat op de populariteit van Kardes Türküler in thuisland Turkije ook nauwelijks een maat. Niet vreemd, want de groep brengt in zijn muziek de smeltkroes aan culturen die het land rijk is prachtig bijeen. Kardes Türküler betekent ‘liederen van broederschap’.

Pakkende liederen in het Turks, Koerdisch, Georgisch, Laz, Grieks, Roma en Azerbeidzjaans zorgen voor een muzikaal en warm pleidooi voor verbroedering. Met lyrische samenzang en groepspercussie geven zij een unieke, opwindende en soms betoverende uitvoering van volksmuziek met jazz en rock elementen.

De twintig musici, zangers en dansers brengen een gloednieuw programma dat even sprankelend en kleurrijk is als Istanbul, al eeuwenlang een bruisende ontmoetingsplaats van culturen. De groep combineert enthousiasme en idealisme met solide songs en een uitmuntende vertolking en is hiermee een van de populairste groepen van Turkije en ver daarbuiten.

Te zien op vrijdag 10 dec 2010 20:15 uur
Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen
Keizer Karelplein 2d – Nijmegen

2 REACTIES

  1. nog maar 10 jaar geleden werden ze vergruisd door de Turkse media en menig kunst en cultuur instelling, leden van de band werden zelfs voor het gerecht gedaagd en regelmatig gearresteerd. Nog altijd is het moeilijk ze op de Turkse zenders te zien optreden. jarenlang alleen maar hun turkstalige nummers. En dat terwijl zij meer cd’s verkochten dan menig ‘zanger’ die zogenaamde ‘volksmuziek’ ten gehore bracht. gelukkig veranderen sommige dingen wel in Turkije, al gaat het maar mondjesmaat…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here