Nestlé stimuleert pistacheteelt in Turkije

3
8

Nestlé start een project om de productie en kwaliteit van pistache noten een boost te geven. Volgens de Turkse Nestlé groep loopt de pistacheteelt in het land ver achter op de mogelijkheden, meldt www.agf.nl. Turkije is de derde producent van de wereld met een jaarlijkse opbrengst van 102.000 ton, na Iran met 222.000 ton en de VS met 130.000 ton.

Investeren in de sector is niet alleen positief voor de economische maar ook de sociale samenleving in de provincies Gaziantep, Şanlıurfa en Adıyaman. In het gebied staan 10.000 vruchtdragende bomen, die elk 3 kilogram opbrengen. Het project heeft zich tot doel gesteld dit in de komende vijf jaar te verdrievoudigen.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here