Moskee afgezet wegens verdacht pakketje

1
16

De directe omgeving van de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo is afgezet in verband met de vondst van een verdacht pakketje. Volgens secretaris N. Secu van de Stichting Moskee Almelo Yunus Emre Cam, werd het pakket woensdagochtend rond negen uur buiten aan de achterzijde de moskee ontdekt door de beheerder van het gebedshuis.

De politie meldde dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderweg is.

UPDATE:
Het Explosieven Opruimingscommando heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de koffer. Net voor de middag is bekend geworden dat deze geen explosieven bevat. De omgeving van de moskee is uit voorzorg afgezet geweest. Inmiddels zijn de afzettingen van de Bellavistastraat, de Kreek en de Aastraat weer opgeheven.

Het is niet duidelijk wie de koffer bij de moskee heeft geplaatst. De politie doet hiernaar onderzoek en is dan ook op zoek naar mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here