Turkse soefi muziek & dans in Tropentheater

0
12

Tevazu is een in Nederland wonende groep tweede en derde generatie Turkse immigranten die onderzoek zijn gaan doen naar de eeuwenoude Soefi-cultuur. Zij hebben zich bekwaamd in de muziek, zang en dans van de Soefi-ordes. De groep brengt liederen en muziek ten gehore van diverse soefi-ordes zoals die 300 jaar geleden in Turkije werd gespeeld.

De semazen (dansers) brengen de fascinerende dans van Mevlana orde, beter bekend als de Wervelende Derwisjen uit Konya. De liederen zijn de zogenaamde ‘illahi’. Dat zijn hymnen en melodieën op mystieke gedichten van Yunus Emre en Mevlana Jelaluddin Rumi, die men in Turkije veelal van generatie op generatie heeft doorgegeven en die dus bijna iedereen kent.

Tevazu is te zien op vrijdag 22 oktober 2010 | 20.30 | Grote Zaal Tropentheater

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here