Turkse nacht in Cinerama

0
2

Het reizende Zuidoost-Europees festival Cultural Journey trekt door Europa! Na Duitsland, Oostenrijk en België komt de karavaan naar Rotterdam. Op 1,2 en 3 juni zal Rotterdam zich omgeven tussen de Zuidoost-Europese films, lezingen, cooking en traditionele en populaire muziek en nog veel meer!

Binnen Europa biedt Zuidoost Europa een uniek en divers cultureel alternatief, waarvan nog veel voor het grote publiek onbekend is”. In Rotterdam zullen enkele van de best bewaarde geheimen hun werk presenteren. Een paar hoogtepunten:

De Turkse schrijver Perihan Magden zal op 1 juni in Cinerama voordragen uit eigen werk, dat al in veel landen is verschenen. Daarna kan het aanwezige publiek proeven van typisch Turkse versnaperingen, voordat men de zaal weer in gaat om de prijswinnende film Crossing the bridge (2005) van regisseur Fatih Akin te bekijken. Een dag later kan het publiek in Roodkapje, onder het genot van een glas Kroatische wijn, luisteren naar de voordrachten van Daša Drndić (Kroatië) en Nenad Veličković (Bosnië en Herzegovina). Muziekliefhebbers kunnen die avond hun hart ophalen in .off_corso, waar Mala Vita en Rambo Amadeus (Montenegro) een avond vol Balkan Rock, jazz en funk ten gehore brengen.

Op 3 juni gaat de culturele reis door wanneer de beroemde regisseuse Aneta Lesnikovska vragen uit het publiek beantwoord en haar film Does it hurt? (2007, Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië) vertoont. Het publiek ontmoet onderweg de Rotterdamse Funky Balkanos in Dado, waar men kan deelnemen aan een workshop traditionele Kolo dans. De avond wordt afgesloten in .off_corso met wederom een avond live-muziek, waar gedanst kan worden op de muziek van DJ Kara (Turkije), Branko Galoić & Skakavec Orkestar (Kroatië) en King Naat Veliov & the Original Kočani Orkestar (Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here