Turkije kandidaat voor EK 2016 (UPDATE)

2
10

De UEFA maakt vandaag (vrijdag) bekend wie het EK 2016 mag gaan organiseren. Turkije, Frankrijk en Italië strijden om de organisatie. Turkije en Frankrijk lijken een voorsprong te hebben meldt Goal.com. Vrijdag wordt door een zestienkoppig comité gestemd en zal duidelijk worden wie het EK mag organiseren.

“De UEFA zal er goed over nadenken alvorens Turkije het EK mag organiseren. UEFA heeft geen zin in de moeilijkheden die bij de voorbereiding op het EK 2012 in Polen en Oekraïne zijn ontstaan. Wel moet gezegd worden dat Turkije minder financiële problemen heeft op het moment als Oekraïne destijds” aldus een UEFA beleidsman tegenover Reuters.

UPDATE:
De UEFA heeft de eindronde van het EK in 2016 toegekend aan Frankrijk.

2 REACTIES

  1. Is er wederom weer een discussie punt ontstaan nu Turkije weer aan bod is gekomen ? Frankrijk is geen enkel probleem toch ? Turkije is altijd een doorn in het oog van alle Europese landen. Met name Duitsland en Frankrijk. Ik zou zeggen. Zak allemaal maar diep in de stront. Zo diep mogelijk. Jullie moeten eerst jezelf gaan bekritiseren. Als bij jullie alles op een rijtje staat, dan kan je kijken naar Turkije. De Europese Unie = failliet. Eerst Griekenland. Nu Spanje. Who’s next ?? Ben ik blij, dat Turkije niet lid mag worden van de EU, een christelijke club.

  2. natuurlijk…

    frankrijk heeft het ook maar 3 keer eerder gedaan en Tukije nog niet. dat is zoals je het doet. gewoon bij de bekende partijen en in het old boys network houden…je wil toch niet dat Turkije zoiets gaat organiseren. Straks laten ze nog zien dat ze het goed doen en veel geld ophalen! bah!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here