Slachtoffers Turkish Airlines crash eisen 20 miljoen

1
3

Een vrouw uit Brabant die zwaargewond raakte bij de crash met een toestel van Turkish Airlines op 25 februari 2009 eist twintig miljoen dollar schadevergoeding van vliegtuigfabrikant Boeing. Dat laat haar advocaat Frans Vreede weten die samen optrekt met Amerikaanse advocaten. Ze eisen voor zes zwaargewonde cliënten twintig miljoen dollar per persoon.

De vrouw uit Brabant klaagt in Amerika vliegtuigbouwer Boeing aan. De vliegtuigbouwer zou niets aan falende hoogtemeters doen, terwijl de bouwer wel op de hoogte was van een probleem met de hoogtemeter. Een falende hoogtemeter is een van de oorzaken van de crash.

Advocaat Vreede wil bovenop de schadevergoeding ook nog een boete eisen van Boeing. Die boete moet dienen als afschrikmiddel zodat het bedrijf niet nog een keer de fout ingaat. Als die boete wordt toegekend, kunnen overlevenden rekenen op honderden miljoenen dollars.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here