Stephen Kinzer over Turkije, Iran en de VS

0
4

Stephen Kinzer doet op uitnodiging van het Turkije Instituut Nederland aan. Op 20 mei spreekt hij in Amsterdam over de relatie tussen Turkije, de VS en het Midden-Oosten naar aanleiding van zijn nieuwste boek Reset: Iran, Turkey, and America’s Future. Kinzer is een gerenommeerd Amerikaans journalist en schrijver.

Hij was meer dan 20 jaar werkzaam voor de New York Times in Nicaragua, Duitsland en Turkije. Kinzer heeft boeken geschreven over de Amerikaanse interventies in Latijns-Amerika en het Midden Oosten. Daarnaast schreef hij Crescent and Star: Turkey Between Two Worlds (2002, herzien 2008) aan de hand van zijn ervaringen als correspondent in Turkije. Kinzer doceert Amerikaans buitenlands beleid aan de Northwestern University.

In zijn nieuwste boek pleit Kinzer voor een nieuwe strategische alliantie tussen Iran, Turkije en de VS.

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
Tijd: 20.00u. Toegang is gratis. Voertaal Engels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here