Clinton tegen Turkije-resolutie VS

4
2

De Amerikaanse regering probeert een omstreden resolutie over Turkije tegen te houden. In het stuk wordt de moord op honderdduizenden Armeniërs in 1915 genocide genoemd. De buitenlandcommissie nam de resolutie donderdag met één stem verschil aan, tot woede van Ankara. Dat melden diverse media vandaag.

De Turkse regering ontkent sinds jaar en dag dat er sprake was van genocide. Volgens premier Erdogan staan de Turks- Amerikaanse betrekkingen op het spel. De Amerikaanse minister Clinton zegt alles te doen om te voorkomen dat het voltallige parlement de resolutie gaat behandelen. In 2008 hield president Bush al een vergelijkbare resolutie tegen.

4 REACTIES

 1. Ik begrijp niet dat mensen niet snappen dat een om strategische redenen besloten NEE tegen deze resolutie Turkije OOK schade berokkend. De reden voor een NEE stem is dan dus niet op inhoud maar op strategie gebaseerd. het lukt de Turkse diplomaten niet eens om op inhoud de stemming te laten verwerpen. kennelijk proberen ze dat niet eens omdat ze alleen maar wijzen op de gevolgen voor de zogenaamde protokollen en stabiliteit etc etc…als je echt gelooft dat er geen genocide is geweest, bestrijd je dat op inhoud, niet op strategische consequenties…

  Hoe kan je genoegen nemen met ‘ eigenlijk is er wel een genocide geweest, maar we houden de stemming af omdat we turkije belangrijk vinden als partner. dan zeg je dat er wel een genocide is geweest!

  En dat is toch echt de mening van 100 keer zoveel meer historici als de historici die beweren dat het er niet is geweest! Dus je zou deze discussie op inhoud moeten aangan (of bestrijden als je denkt dat het er niet is geweest)…

 2. Het is niet aan de Politici om te bepalen of er al dan niet genocide gepleegd is door Turkije. In een oorlogssituatie wordt altijd massaal mensen vermoord, verkracht, geplunderd. Kijk maar naar Servie. Hoeveel vrouwen zijn er verkracht en vervolgens vermoord. Waarom wordt dit niet gezien als een probleem ? Als het om Armeniers of Joden gaat, dan zijn opeens de mensenrechten geschonden, maar als het om 1 mensenleven van een Turk gaat en in het bijzonder baby’s, kinderen en vrouwen, die zich niet kunnen verweren, dan protesteert niemand. Kijk maar wat er gebeurt in de Gaza met de onschuldige baby’s en kinderen. Israel is de hoofdoorzaak van al die onschuldige doden.

 3. Van alle landen die beweren dat er in 1915 genocide is geweest, moeten eens goed in hun eigen geschiedenis goed bestuderen. Ze hebben zelf allemaal genocide gepleegd.

 4. EU, USA en Israel moeten de Moslim Genocide erkennen die gepleegt is door het Westen en christenen.

  Armenie heeft genocide gepleegt tegen de azerbaijanen in 1995 ook niks van gehoord.

  Politici kan deze erkenning niet waar maken, je moet het door historicussen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here