Vijf Turkse soldaten doodgeschoten

5
2

Zeker vijf Turkse soldaten zijn maandag doodgeschoten door aanhangers van de in Turkije verboden Koerdische partij PKK. De militairen waren op patrouille in de Noord-Turkse provincie Tokat. Meerdere soldaten raakten gewond, meldden Turkse media.
De aanval komt een dag voordat een Turkse rechtbank zich over een mogelijk verbod voor de grootste Koerdische partij DTP buigt. De schietpartij dreigt de etnische spanningen in Turkije tussen Turken en Koerden te verhogen meldt het Algemeen Dagblad. Bij Koerdische betogingen afgelopen weekeinde was een student doodgeschoten.

5 REACTIES

  1. Geen enkel ideologie heeft het recht om mensenlevens te ontnemen, hierbij verwijs naar de terreurorganisatie PKK (geen partij dus). Een partij wordt een partij genoemd als het politiek (verantwoord) actief is. Dat is bij PKK ook niet het geval. Van de DTP was bekend dat het nauwe contacten heeft met de PKK. Daarom werd er vanuit de Turkse politiek hen voorwaarde gesteld dat ze afstand zouden moeten doen van de PKK, wil de DTP een democratisch geloofwaardigheid uitstralen. Ondankds de tijd die ze hebben hebben ze dat niet gedaan en dat was de reden dat zij uiteindelijk verboden waren. NIET omdat er geen democratie in Turkije is. Vanuit dit kan je ook concluderen dat de menselijk masker van terreur de DTP zelfs misdadelijk getolereerd is door Turkije en de EU (verwijs naar gedoogd PKK demonstraties in Nederland).
    Zoals de westerse landen zelf ook instemmen voor geen dialoog met terroristen (zie VS, GB en EU tegen Al Qaida), zou Turkije en elk ander land ook aan die standaard moeten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here